Rotterdamse Dakendagen 2023

Rotterdamse Dakendagen 2023

De Rotterdamse Dakendagen van 2023 verwelkomden afgelopen week in een paar dagen meer dan 15.000 bezoekers. De bezoekers werden getrakteerd op 60 Rotterdamse daken waar genoten kon worden van het schitterende weer, uitzichten, muziek, theater en lekker eten. Het markeert tevens de aftrap van de jaarlijkse Rotterdam Architectuur Maand. Het jaarlijks terugkerend evenement probeert bij te dragen hoe daken beter ingezet kunnen worden voor evenementen, recreatie, maar ook voor een betere leefomgeving.

Ook dit jaar was MS Fotografie weer aanwezig op de Rotterdamse Dakendagen voor het maken van een uitgebreide fotoblog. We kiezen al een aantal jaren de wat onbekende en unieke daken die een nieuwe kijk geven op Rotterdam. De jaarlijks terugkeerde rondleidingen op de WTC Rotterdam, World Port Center en De Rotterdam slaan we over, want deze zijn te zien in onze voorgaande blogs van 2015, 2016, 2017, 2018  en 2019.

De unieke daken waar we wel te vinden waren was een mix tussen oude bekende en wat nieuwe toevoegingen:

  • Landbouwtoren
  • De Startmotor
  • Maassilo
  • Groot Willemsplein
  • GEB Toren
  • Hilton Hotel Rotterdam
  • De Hofpoort

 

Bovenop Zuid

De Rotterdamse Dakendagen van dit jaar transformeren een ruimte van zo’n zes voetbalvelden boven het winkelcentrum Zuidplein in Rotterdam tot een levend kunstlandschap genaamd “Bovenop Zuid”. Het daktentoonstellingsproject markeert het begin van de Rotterdam Architectuur Maand en de Zomer op Zuid. Bezoekers kunnen een 850 meter lang wandelpad volgen over het dak van het winkelcentrum, dat dit jaar felgeel is.

Het dak van Zuidplein wordt beschouwd als een “maanlandschap” met verschillende hoogtes, gebouwtjes en zonnepanelen. Kunstenaars uit Rotterdam-Zuid hebben het landschap versieren met muur- en dakschilderingen en andere objecten. De kunstwerken vertellen het verhaal van Zuid en worden verbonden door het lange opvallende gele pad. Wij vonden het uniek om op het dak van het winkelcentrum te kunnen staan in de wijk waar wij vroeger opgegroeid zijn.

Uiteraard zijn wij van MS Fotografie er volgend jaar in de eerste week van juni weer bij voor een nieuwe editie van de Rotterdamse Dakendagen om nieuwe unieke daken te verkennen.  Interesse in een schitterende foto van de Rotterdamse Dakendagen in Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

2 reacties op “Rotterdamse Dakendagen 2023”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *