Rotterdamse Dakendagen 2018 in Rotterdam

Rotterdamse Dakendagen 2018 in Rotterdam

De Rotterdamse Dakendagen 2018 werd dit jaar alweer voor de vierde keer gehouden in Rotterdam. Het festival trapt de architectuurmaand af met diverse rooftopfeestjes, dakenopenstellingen en nog veel meer. Ook worden er andere leuke evenementen georganiseerd zoals IABR, Dag van de Architectuur en ZigZagCity.

Wij van MS Fotografie zijn echte dakenfans, dus bezochten wij net als zo’n 20.000 andere mensen in het weekend van 1 en 2 juni 20 van de 56 daken. Op zaterdag bezochten wij de spectaluaire opening. Dreamwalker Yuri Rhodenborgh liep om 12.00 uur op 130 meter hoogte tussen twee wolkenkrabbers over een koordje.

Omdat tevens het dak van het Groot Handelsgebouw Rotterdam open was bezochten wij dit vrijwel direct hierna. Het was jammer voor de bezoekers van de Rotterdamse Dakendagen 2018 dat niet de voorzijde aan het stationsplein open was tijdens de spectaluaire opening. Het uitzicht op de stad maakte echter alles weer goed.

Om de dag af te sluiten hebben we het GEB Gebouw bezocht met mooi uitzicht op de Euromast Rotterdam en De Machinist. Ook het Haka Gebouw in het M4H Rotterdam gebied was een verrassing. Het uitzicht op het Dakpark Rotterdam en de skyline van Rotterdam was geweldig. De binnenkant van dit rauwe gebouw met de schitterende ronde raampartijen was fantastisch.

Markthal Rotterdam

Op de tweede dag bezochten we het dak van de Jan Prinsschool recht tegenover de Markthal Rotterdam. Vanuit dit dak heb je ondanks het hoge hek van 2,5 meter een mooi uitzicht op de Markthal.

We gingen hierna naar de Boompjes waar we op het dak konden genieten van het uitzicht op het Wijnhavenkwartier, Noordereiland en de Erasmusbrug. Voor ons was dit één van de mooiste locaties in ruime aanbod van 56 daken. Het was overigens de laatste keer dat er van dit uitzicht vanaf dit dak kon worden genoten, want dit gebouw wordt gesloopt.

Al met al was de Rotterdamse Dakendagen 2018 weer enorm geslaagd en vernieuwend. Wij als ervaren dakhoppers waren dan ook enorm verrast door het toevoegen van een tiental nieuwe daken in het programma. Wij kijken zeker weer uit naar volgend jaar.

Interesse in een foto van Rotterdamse Dakendagen 2018 van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

2 reacties op “Rotterdamse Dakendagen 2018 in Rotterdam”
  1. Pingback: Rotterdamse Dakendagen 2019 - Je kan het dak op! | MS Fotografie

  2. Pingback: Dag van de Architectuur 2018 in Rotterdam | MS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *