Rotterdamse Dakendagen 2019 – Je kan het dak op!

Rotterdamse Dakendagen 2019 – Je kan het dak op!

De Rotterdamse Dakendagen is één van onze favoriete evenementen in Rotterdam. Het jaarlijks terugkerend evenement werd dit jaar door zo’n 20.000 bezoekers bezocht en probeert bij te dragen hoe daken beter ingezet kunnen worden voor evenementen, recreatie, maar ook voor een betere leefomgeving.

Ook dit jaar was MS Fotografie weer aanwezig op de Rotterdamse Dakendagen voor het maken van een uitgebreide fotoblog. We kiezen sinds twee jaar de wat onbekende daken uit welke een nieuwe kijk geven op Rotterdam. De welbekende tours op de WTC Rotterdam, World Port Center en De Rotterdam slaan we over, want deze zijn te zien in onze voorgaande blogs van 2015, 2016, 2017 en 2018.

De unieke daken waar we wel te vinden was was een mix tussen oude bekende en wat nieuwe toevoegingen:

  • Central Post
  • Las Palmas
  • Groot Handelsgebouw
  • Maassilo
  • GEB-toren
  • Het Industriegebouw
  • Hofplein 19

Schiedamse Daken

Het unieke van dit jaar was dat er vier daken in de Schiedamse binnenstad mee deden met de Rotterdamse Dakendagen. De in 2011 herbouwde stellingmolen De Kameel in Schiedam deed dit jaar ook mee. We besloten daarom de molen op de tweede dag met schitterend weer (maar wel veel wind) te bezoeken. De molen heeft een schitterend uitzicht op de andere molens in Schiedam en de skyline van Rotterdam.

We bezochten tijdens de tweede dag van de Dakendagen ook nog Het Industriegebouw in Rotterdam. De spiraaltrap in dit gebouw is echt fantastisch om te zien. Ook het uitzicht vanuit het restaurant op het centrum van Rotterdam is leuk om te zien. Al met al leuk om het evenement mee af te sluiten.

De volgende editie van de Rotterdamse Dakendagen 2020 is van 5 t/m 7 juni 2020 en uiteraard zijn wij van MS Fotografie er dan natuurlijk weer bij om diverse unieke en nieuwe daken te verkennen.

Interesse in een schitterende foto van de Rotterdamse Dakendagen 2018 in Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *