Dakendagen 2024

Dakendagen 2024

Dakendagen 2024 verwelkomde dit jaar in twee dagen zo’n kleine 30.000 bezoekers. De bezoekers werden getrakteerd op 56 Rotterdamse daken waar genoten kon worden van schitterende uitzichten, muziek, theater, lekker eten en nog veel meer. Het markeert tevens de aftrap van de jaarlijkse Rotterdam Architectuur Maand. Het jaarlijks terugkerende evenement probeert bij te dragen aan hoe daken beter ingezet kunnen worden voor evenementen, recreatie, maar ook voor een betere leefomgeving op hoogte.


Ook dit jaar was MS Fotografie weer aanwezig op de Rotterdamse Dakendagen 2024 voor het maken van een uitgebreide fotoblog. Elk jaar kiezen we de wat onbekende en unieke daken die een nieuwe kijk geven op Rotterdam. De jaarlijks terugkeerde rondleidingen op de WTC Rotterdam, Centraal Station of Delftse Poort slaan we over, want deze zijn te zien in onze voorgaande blogs van 2015, 2016, 2017, 2018, 2019 en 2023.

De unieke daken waar we wel te vinden waren een mix tussen oude bekenden en wat nieuwe toevoegingen:

  • Las Palmas
  • Laurenskerk
  • Maassilo
  • De Heuvel

De Laurenskerk

We hebben dit jaar voor het eerst in lange tijd weer de toren van de Laurenskerk in Rotterdam beklommen. De rij was enorm, maar het was de 45 minuten wachten meer dan waard. Vanaf de top genoten we van een prachtig uitzicht over de stad. We zagen de iconische Markthal en de Willemsbrug die zich uitstrekt over de Maas. Het contrast tussen de historische binnenstad en het moderne, in aanbouw zijnde gebouw De POST op de Coolsingel was indrukwekkend.

Vanuit de toren zagen we ook de serene Kralingse Plas met diverse kleine zeilschepen. De Kralingse Plas is een schitterende groene rustplek in de stad die in schril contrast staat met de bedrijvige havens aan de andere kant van de kerktoren. Deze mix van oud en nieuw, natuur en industrie, toont hoe dynamisch en divers Rotterdam is. Het uitzicht vanaf de Laurenskerk geeft daarin een perfect uitzicht op al deze mooie plekken.

Uiteraard zijn we van MS Fotografie er volgend jaar in de eerste week van juni weer bij voor een nieuwe editie van de Rotterdamse Dakendagen om nieuwe unieke daken te verkennen.  Interesse in een schitterende foto van de Rotterdamse Dakendagen 2024 in Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *