Museumnacht010 Rotterdam 2024

Museumnacht010 Rotterdam 2024

Afgelopen weekend was Rotterdam weer het toneel van Museumnacht010 2024, een avond die cultuurliefhebbers uit alle hoeken van Nederland naar de Maasstad trok. Het evenement, dat bijna 40 culturele instellingen omvatte, bood een scala aan boeiende activiteiten die bezoekers de mogelijkheid gaven om verschillende artistieke ervaringen op te doen.

Ook was er een aantal nieuwe culturele locaties toegevoegd met een speciaal voor Museumnacht010 ontwikkelde programma. Voor ons bij MS Fotografie een mogelijkheid om weer nieuwe dingen te ontdekken. In de Laurenskerk was er een lichtshow en mochten bezoekers de toren van de Laurenskerk op. Als je vroeg was, want na een uur stond er een rij vanaf de kerk tot in de Oppert.

In het Maritiem Museum konden bezoekers met enthousiasme deelnemen aan verschillende Kaapverdische muziekworkshops. Voor liefhebbers van dans bood het Nieuwe Instituut op unieke wijze de Algorave aan, waar bezoekers konden dansen op gecodeerde beats. Een opmerkelijke hoogtepunt was de fototentoonstelling ‘A World in Common’ bij het Wereldmuseum Rotterdam, samengesteld in samenwerking met Tate Modern.

Kunsthal Rotterdam Ai Weiwei

Voor de bezoekers van de Kunsthal, was het de laatste kans om de tentoonstelling ‘In Search of Humanity’ van Ai Weiwei te bewonderen. De tentoonstelling stopt namelijk direct na het weekend. Museumnacht010 2024 was dit jaar niet alleen een viering van kunst en cultuur, maar ook een uitnodiging voor bezoekers om nieuwe artistieke werelden te verkennen. Ook kon men genieten van de diverse culturele schatten die Rotterdam te bieden heeft.

Ook wij hebben samen met de 12.000 bezoekers weer enorm genoten van een vernieuwd programma. De liefhebbers van Museumnacht010 kunnen de agenda alweer trekken, want de volgende editie is op zaterdag 1 maart 2025. Voor degenen die nu al reikhalzend uitkijken is er goed nieuws. Voor slechts EUR 10 kun je nu al een ticket voor het evenement van volgend jaar bemachtigen.

Interesse in een schitterende Museumnacht010 Rotterdam 2024 foto van evenementenfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *