Skyline Rotterdam | Rotterdam by Night

Skyline Rotterdam | Rotterdam by Night

Het thema van deze editie van Rotterdam by Night is Skyline Rotterdam. We hebben op MS Fotografie er al vaak over geschreven in voorgaande blogs, maar niks is zo veranderlijk als de skyline van Rotterdam. In de komende jaren zal niet alleen hoger (Zalmhaventoren), maar ook veel gebouwd gaan worden.

Een kleine greep uit de tientallen projecten zijn onder andere de Baantoren, Terraced Tower, Boompjes 60 – 68, Bright, Post Rotterdam en Havana & Philadelphia, The Sax die de skyline van Rotterdam aangrijpend zullen gaan veranderen.

Het is voor ons enorm leuk om te zien hoe de stad zichtbaar mooier wordt en uiteraard kunnen wij ons uitleven met alle nieuwbouwprojecten. In ons artikel “De Rotterdamse Skyline vanuit de 10 mooiste plekken” besteden we meer aandacht aan de skyline.

Willemsbrug

Op de Wikipedia-pagina staat bij de Willemsbrug “De brug verbindt de rechteroever van de Nieuwe Maas met het Noordereiland”. Echter weten weinig mensen dat de huidige Willemsbrug eigenlijk al de tweede Willemsbrug is. De nieuwe Willemsbrug is een symmetrische stalen tuibrug van 270 meter over de Nieuwe Maas.

De twee 55 meter hoge rode pylonen staan 260 meter uit elkaar. Vanuit de pylonen waaieren de tuien die in het brugdek zijn verankerd parapluvormig uit. De nieuwe verlichting welke na de grondige renovatie in 2018 is werkelijk subliem. Ongeveer 630 armaturen verlichten de brug in een schitterende rode kleur.

Interesse in een schitterende foto van de skyline van Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Eén reactie op “Skyline Rotterdam | Rotterdam by Night”
  1. Pingback: De Rotterdamse Skyline vanuit de 10 mooiste plekken | MS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *