Museumnacht 010 in Rotterdam 2019

Museumnacht 010 in Rotterdam 2019

Het thema van Museumnacht 010 is dit jaar “Herontdek de Nacht” en dat ligt ons bij MS Fotografie uiteraard goed als ervaren nachtbrakers. We gaan inmiddels ook al aardig wat jaren (2017, 2018) dus voor ons is het ook een her-ontdekking om te zien wat de diverse musea in Rotterdam dit jaar te bieden heeft.

Op zaterdag 2 maart 2019 openden ruim 40 Rotterdamse musea van 20.00 tot 01.00 haar deuren. Bezoekers konden terecht bij meer dan tachtig evenementen in kunst- en cultuurinstellingen verspreid door de stad. In tegenstelling tot vorige jaar besloten we dit jaar van het openbaar vervoer gebruik te maken in plaats van te voet. In 2017 hebben we hiermee aardig wat tijd verloren door de wachttijd bij de bussen.

We begonnen de avond bij de Kunsthal Rotterdam en het naastgelegen Natuurhistorisch Museum Rotterdam. We genoten van een verrassend programma in de Kunsthal Rotterdam en wederom hingen er mooie realistische schilderijen. Ook waren er geweldige kunstobjecten te zien en een leuk muzikaal programma waarin leuke meezingers voorbij kwamen.

Maritiem Museum en meer…

Iets na 21.30 uur kwamen we aan bij het Maritiem Museum Rotterdam, waar er een aardige rij voor de deur stond. We kregen te horen dat voor het eerst in de geschiedenis van Museumnacht 010 meer dan 9000 bezoekers waren gekomen. Eenmaal binnen in het museum hebben we ons vermaakt, want het thema “Dealen met Drugs” was tot in detail doorgevoerd. Er waren zelfs mensen ingehuurd om met bezoekers rollenspellen te spelen.

Even na 23.00 uur liepen we door naar het Schielandshuis waarbij de entree verlicht werd door twee grote paarse led-lampen. We hebben vaker het pand gefotografeerd, maar dit was echt een schitterend gezicht. In de kelder bezochten we de grote maquette van Rotterdam om te kijken welke gebouwen er dit jaar toegevoegd waren.

Uiteindelijk besluiten we door te lopen richting de Witte de Withstraat waar we TENT Rotterdam, Witte de With Center for Contemporary Art en MAMA bezoeken om nog even te genieten van wat kunst en optreden welke aldaar werden verzorgt. Iets na 01.00 sluiten we wederom een geweldige editie van Museumnacht 010 af met weer een ervaring rijker.

Interesse in een schitterende Museumnacht 010 foto van evenementenfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Eén reactie op “Museumnacht 010 in Rotterdam 2019”
  1. Pingback: Museumnacht010 Rotterdam 2020 - Herontdek de nacht | MS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *