NN Marathon Rotterdam 2019 in Rotterdam

NN Marathon Rotterdam 2019

De NN Marathon Rotterdam ging afgelopen zondag om 10.00 uur met een kanonschot weer van start aan de voet van de Erasmusbrug. Wij hadden het er al over in 2018 dat wij enorm fan zijn van dit startpunt, want wat is er nu mooier om één lange kleurensliert over de brug voorbij te zien komen.

Ook dit jaar stond de absolute wereldtop weer vooraan aan de start met daarachter in totaal 17.500 andere lopers. Het weer was fantastisch mooi en ook dit jaar hadden wij bij MS Fotografie weer een geweldige plek kunnen bemachtigen. Het marathonweekend was ook dit jaar weer een mix van (top)sport gecombineerd met één groot Rotterdams feest.

Er is voor ons geen andere evenement in Nederland die deze sfeer in Rotterdam kan evenaren met ruim 950.000 enthousiaste toeschouwers langs het gehele parcours. Er waren dit jaar ook opmerkelijk veel Belgische lopers en bezoekers aanwezig. De mensen die we spraken kwamen uit midden België voor Koen Naert. Hij stelde hen dan ook niet teleur met een persoonlijk record en een ticket voor de Olympische Spelen in Tokio.

De Keniaan Marius Kipserem finishte als eerste met een tijd van 2.04.11. Na ruim twee minuten na Marius Kipserem kwam Abdi Nageeye als snelste Nederlander binnen. Wij genoten nog even na van de winnaar Marius Kipserem en nummer vier Abdi Nageeye welke een ereronde deden en alle aanwezige mensen bedankten voor hun steun.

Erasmusbrug

Ook dit jaar hadden wij weer een geweldig uitzichtpunt op de Erasmusbrug met alle lopers en bezoekers. Op de achtergrond waren ook de sierspuiters van het Havenbedrijf aanwezig, waarvan de beelden altijd via de televisie de gehele wereld overgaan.

Op zondag 4 en 5 april 2020 wordt de volgende NN Rotterdam Marathon gehouden. Wij hopen dan van harte de start van dit loopspektakel dan wederom bij de Erasmusbrug is.

Interesse in een schitterende foto van de NN Marathon Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur ? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *