Museumnacht010 in Rotterdam 2018

Museumnacht010 in Rotterdam 2018

De website van Museumnacht010 vermeld dat je in deze ene nacht in het jaar kan ontdekken wat Rotterdam aan kunst en cultuur te bieden heeft? Na onze enorm positieve ervaring van de editie van 2017 wilden we dit jaar namens MS Fotografie weer aanwezig zijn.

Op zaterdag 3 maart 2018 openden ruim 40 Rotterdamse musea en culturele instellingen van 20.00 tot 01.00 haar deuren. Er werd gezamenlijk een uniek programma met de mooiste exposities, uitzonderlijke collecties, onverwachte performances en opmerkelijke workshops gepresenteerd.

In tegenstelling tot vorige jaar besloten we dit keer te voet een route te lopen in plaats van gebruik te maken van het openbaar vervoer. Vorige jaar hebben we aardig wat tijd verloren door de wachttijd bij de bussen. We begonnen de avond bij Museum Rotterdam waar tot april 2018 een groot gedeelte van het museum in teken staat van de Coolsingel.

De tentoonstelling is erg verrassend en geeft een schitterend overzicht van de Coolsingel door de jaren heen. De maquettes van diverse gebouwen waaronder de oude Bijenkorf zijn ook erg leuk om te zien. En een leuk weetje was b.v. dat de Coolsingel vroeger op een andere plek lag dan nu.


Kunsthal Rotterdam en meer

We zijn hierna snel doorgelopen naar het Schielandshuis waar we welkom werden geheten met de Hy Koffiebar voor de deur. Na een rondje te hebben gelopen, kwamen we in de kelder van het toeristenbureau waar een maquette staat van Rotterdam. Op de maquette staan woontorens die in de toekomst nog gebouwd gaan worden in de stad.

In het Maritiem Museum stond de avond in het thema van Back to the Future. In het museum was er een robotour te volgen en kon je jezelf laten schminken met robotart. Omdat we het museum zelf redelijk goed kennen zijn we niet heel lang blijven hangen en richting het Boijmans van Beuningen, Kunsthal Rotterdam en het Natuurhistorisch Museum doorgelopen.

Het leukste van het Boijmans van Beuningen vonden wij het optreden van de diverse bandjes in de lobby van het museum en hebben hiervan ook enorm van genoten. In de Kunsthal Rotterdam was het hoogtepunt van de avond wel het optreden van Circus Rotterdam en de realistische beelden van de huidige tentoonstelling.

De nacht sloten we af in het Natuurhistorisch Museum met een drankje gemaakt van de kerstboom welke met kerst op de Coolsingel stond. Al met al hebben we ons ook dit jaar weer enorm vermaakt op Museumnacht010. Het was dan dit jaar iets minder druk, maar de combinatie met bandjes, workshops en de interactie met het publiek was top.

Interesse in een afdruk van Museumnacht010 in Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Links:
Center for Contemporary Art
Circus Rotterdam
Coolsingel
Boijmans van Beuningen
Natuurhistorisch Museum
Maritiem Museum
Museum Rotterdam
Kunsthal Rotterdam
Tent Rotterdam

2 comments to “Museumnacht010 in Rotterdam 2018”
  1. Pingback: Museumnacht010 Rotterdam 2020 - Herontdek de nacht | MS Fotografie

  2. Pingback: Museumnacht 010 in Rotterdam 2019 | MS Fotografie

Comments are closed.