Museumnacht010 in Rotterdam 2017

Museumnacht010 in Rotterdam 2017

Het is zaterdag ​4 maart en het weer werkt buiten niet echt goed mee om een geplande nachtfotoshoot te doen. Er komt dan een uitnodiging om mee te gaan naar Museumnacht010. We bedenken ons geen tweede keer en grijpen met beide handen de uitnodiging aan om een avond en nacht kunst en cultuur op te snuiven in de vele musea.

We beginnen bij het Wereldmuseum Rotterdam omdat we daar onze bandjes kunnen ophalen. In het museum is net een nieuwe tentoonstelling “Ik kook, dus ik ben” van Abdelkader Benali van start gegaan. Een reis door de keuken van rond de aarde. De privéfoto’s in het oude restaurant aan de muur op de begane grond en het mooie decor in het Wereldmuseum Rotterdam blijft ons erg bij.

Kunsthal Rotterdam en meer

Na een klein uur belanden we in de Kunsthal Rotterdam waar de expeditie Hyperrealisme – 50 Years of Painting wordt vertoond. In het museum wordt overal ingehaakt op dit thema door b.v. zelf een realistisch ei te leren schilderen. Ook worden er in diverse zalen schitterende visuals vertoond, waar wederom het contact met de bezoekers wordt gelegd.

We lopen na een paar uur genietend met de stroom mensen mee naar de uitgang en genieten buiten nog even van het live video mapping op de gevel van het gebouw. Na een klein stukje lopen belanden we in het kleine, maar altijd fijne Natuurhistorisch Museum Rotterdam. Er heerst een gezellige sfeer en er wordt alles aan gedaan om het iedereen naar hun zin te maken.

Via het Het Nieuwe Instituut lopen we naar het Center for Contemporary Art waar het enorm druk is met diverse mooie kunstprojecten. Uiteindelijk besluiten we door te lopen richting het Oogziekenhuis waar we meelopen met een tour over je ogen. We sluiten Museumnacht010 af in het Feyenoord Stadion “De Kuip” in Rotterdam waar voor de gelegenheid het doek de Zilvervloot is opgehangen door De Feijenoorder.

Interesse in mooie foto’s van Museumnacht010 in Rotterdam voor uw publicaties? Kijk dan eens in ons stockfotografie overzicht.

3 reacties op “Museumnacht010 in Rotterdam 2017”
  1. Pingback: Museumnacht010 Rotterdam 2020 - Herontdek de nacht | MS Fotografie

  2. Pingback: Museumnacht 010 in Rotterdam 2019 | MS Fotografie

  3. Pingback: Museumnacht010 in Rotterdam 2018 - MS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *