Museumnacht010 Rotterdam 2020 – Herontdek de nacht

Museumnacht010 Rotterdam 2020 – Herontdek de nacht

Het Museumnacht010 Rotterdam thema is dit jaar “Herontdek de Nacht” en dat ligt ons bij MS Fotografie uiteraard goed als ervaren nachtbrakers. We gaan inmiddels ook al aardig wat jaren (2017, 2018 en 2019) dus voor ons is het ook een her-ontdekking. We zien graag wat de diverse musea in Rotterdam dit jaar weer te bieden hebben.

Op zaterdag 7 maart 2020 openden ruim 40 Rotterdamse musea van 20.00 tot 01.00 haar deuren voor Museumnacht010 Rotterdam. Hetzelfde als vorige jaar besloten we dit jaar wederom gebruik te maken van het openbaar vervoer. In 2017 hebben we hiermee aardig wat tijd verloren door de wachttijd bij de bussen. Ook dit jaar was dit weer een wijze keuze.

We begonnen de avond in de Witte de With Center for Contemporary Art waar we genoten van een tentoonstelling wat ons een trip down memory lane bezorgde naar onze jongere computerjaren. We werkte toen nog op een Commodore Amiga met 3.5 inch floppy disks. Op de bovenste verdieping stond werk van Adriano Amaral centraal die met zijn creaties tijdens deze Museumnacht010 Rotterdam de tentoonstellingsruimte veranderd in een ervaarruimte.

Kunsthal Rotterdam, Maritiem Museum en verder…

Iets voor 21.30 uur kwamen we aan bij de Kunsthal Rotterdam, waar het al lekker druk was. Geïnspireerd op de looks in de tentoonstelling Thierry Mugler: Couturissime, verraste The Insects ons met hun extreme posing act. Eén ding is zeker na vanavond weet elke bezoeker hoe je de perfecte pose uitvoert.

Uiteindelijk moesten we ook de overzichttentoonstelling van Thierry Mugler zelf nog bekijken, want het Museumnacht010 Rotterdam weekend was de tentoonstelling voor het laatst. De tentoonstelling onthult de verschillende universums van deze markante kunstenaar en je komt echt ogen te kort.

Om 22.30 uur bezochten we het Maritiem Museum Rotterdam waar evenals vorige jaar in de lobby weer een heerlijke blue-grass band speelde. Op de dansvloer stonden een groot aantal bezoekers die een dansworkshop kregen. Ook stond er een enorm rij dames die een iconische vintage stijl make-over wilde wat paste bij het thema van de avond in het Maritiem Museum Rotterdam. In het museum zelf kon je tijdens deze Museumnacht010 Rotterdam op reis door het maritieme heden en verleden met een eigentijdse tentoonstelling.

We besluiten door te lopen richting het Het Schielandshuis, Museum Rotterdam en voor het eerst het Mariniersmuseum Rotterdam. Iets na 01.00 sluiten we wederom een geweldige editie van Museumnacht010 Rotterdam af met weer een ervaring rijker. Het viel ons op dat het publiek steeds jonger wordt, wat natuurlijk goed is voor de toekomst van het evenement.

Interesse in een schitterende Museumnacht010 Rotterdam foto van evenementenfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *