Pow Wow Rotterdam 2021 in Feijenoord

Pow Wow Rotterdam 2021 in Feijenoord

Pow Wow Rotterdam 2021 keerde dit jaar terug in de wijk Feijenoord in Rotterdam. De twee edities (2019/ 2020), waar MS Fotografie ook bij was, in de wijk Afrikaanderwijk was een enorm succes met duizenden streetartfans.

Veel festivals zijn deze zomer gecanceled en ook dit jaar dachten alle streetart liefhebbers dat het festival niet door zou gaan. De organisatie verraste wederom met een toffe line-up. Uiteraard voldeed deze editie volledige aan alle geldende richtlijnen van het RIVM. Vanwege alle beperkingen lag de focus net als vorige jaar meer dan normaal op streetart.

Het populaire 20 Vans 30 Cans werd op Pow Wow Rotterdam 2021 omgedoopt tot Vans & Cans en nog wel gehouden op het plein waar het vorige jaar ook werd gehouden in de Afrikaanderwijk. Elke kunstenaar krijgt een kleine bus of vrachtwagen en tovert deze vervolgens om tot een waar rijdend kunstwerk. Vooral Nicky Nahafahik en Munier de Vries waren dit jaar voor ons een opvallende verschijning.

Murals in de wijk

De reden waarom we dit jaar naar Pow Wow Rotterdam 2021 gingen was wel Nils Westergard. Nils Westergard is een Belgisch-Amerikaanse straatartiest en filmmaker uit Richmond, Virginia, waar hij film studeerde. Beginnend met stencils en graffiti als tiener in de buitenwijken van Washington DC ontwikkelde hij een unieke stijl die muren in de VS, Europa en Australië prijkt. De mural in de Afrikaanderwijk is een visualisering van de zin “Sheep creep in wolf garb” van Aesop Rock uit het nummer Save Yourself. Nils is al geruime tijd bezig met schilderingen geïnspireerd door teksten van deze rapper, waar hij groot fan van is.

De tweede unieke verschijning is Johan Karlgren. Hij is bekend als de Zweedse kunstenaar Pappas Pärlor die interactieve straatkunst maakt die zijn omgeving een stuk leuker maakt. De werken zijn geïnspireerd door zijn passie – oude videogames, en daarom zijn al zijn personages die de straten binnendringen gepixeld.

De pixelart van Pappas Pärlor is meestal te vinden op voorwerpen, zoals verkeersborden, pijpen, sculpturen, hekken en honderden andere objecten. Voor Pow Wow Rotterdam 2021 maakte hij Mario en Minions gebaseerde kunstobjecten die hij op plekken in de wijk plaatste om het zo op te vrolijken.

Ook de Nederlandse kunstenaar Ox-Alien aanwezig met een enorme mural in het Hefpark in Rotterdam. De wereldbekende roze vliegende kop gemaakt met één oog als een “O” en één oog als een “X”, waardoor mensen hem op straat Ox-Alien noemde. Ox-Alien maakt deel uit van het collectief Lastplak dat de Publieksprijs won van de Dutch Street Art Awards.

Pow Wow Rotterdam in editie 2022

Als laatste vergeten we de liefde van Halfstudio niet, maar ook de abstracte landschappen van Helen Proctor en de vlakkenkunst van Ola Kalnins. Het festival was anders dan anders dit jaar, maar in één woord geweldig. Op de website van Pow Wow Rotterdam staat dat ze in 2022 weer terugkeren naar Rotterdam voor een volgende editie. Uiteraard zijn wij er dan weer bij.

Interesse in een schitterende Pow Wow Rotterdam 2021 foto van streetartfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *