Het Pow! Wow! Festival Rotterdam 2019

Het Pow! Wow! Festival Rotterdam 2019

Ooit begon Pow Wow! aan de randen van Hawaii, waar het de buitenwijken van een grauwe en kale betonnen bedoeling veranderde tot een open air street gallery. Na een aantal geweldige edities breidde Pow! Wow! snel uit naar het vaste land. Tegenwoordig wordt het festival ook in Amerika, Taiwan, Hong Kong en Japan georganiseerd. Intussen heeft Rotterdam ook de smaak te pakken, want voor het tweede jaar op rij werd er weer een nieuwe editie gegeven in de havenstad.

In 2018 werd de industriële omgeving van het Vierhavengebied nog onder handen genomen. De Afrikaanderwijk is dit jaar aan de beurt om diverse muren en gebouwen te transformeren. Eén week lang waren tien kunstenaars aan het werk aan een nieuwe muur in de Wijk. Uiteraard zullen alle muren onderdeel worden van een nieuwe streetart tour in Rotterdam van Rewriters010.

De tweede editie van het streetartfestival Pow! Wow! trok meer dan 10.000 bezoekers. In iedergeval waren wij gekomen voor Nina Valkhoff, Telmo Miel, Dodici en Super A. Vooral naar de laatste artiest waren we erg benieuwd omdat we redelijk fan zijn geworden na zijn Tom en Jerry muaral. Ook dit jaar is er weer een schitterende mural afgeleverd van Pinokkio met Jiminy de krekel.

Spenser Little

Een artiest welke Pow! Wow! ook naar Rotterdam had gehaald was draadkunstenaar Spenser Little uit Amerika. Spenser Little produceert met zijn straatkunst geweldige gezichtsbedrog. De kleine werken van draad lijken vanuit een bepaald perspectief namelijk enorm. Een dame die de hef omhoog tilt, bijvoorbeeld. Ook kun je een dame harp laten spelen op de snaren van de Erasmusbrug. De Willemsbrug vormde de broek van een stoere gozer.

Het festival was ook dit jaar in één woord schitterend. We zijn zeer blij dat het festival op zondag 13 september 2020 weer terug keert naar Rotterdam voor de derde editie.

Interesse in een schitterende Pow! Wow! Festival Rotterdam foto van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop. Voor onze Rotterdam Kalender met mooie stadsfoto’s kijk dan eens hier.

2 reacties op “Het Pow! Wow! Festival Rotterdam 2019”
  1. Pingback: Pow Wow Rotterdam 2021 in Feijenoord - MS Fotografie

  2. Pingback: Pow! Wow! Rotterdam 2020 terug in Afrikaanderwijk | MS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *