Pow! Wow! Rotterdam 2020 terug in Afrikaanderwijk

Pow! Wow! Rotterdam 2020 terug in Afrikaanderwijk

Pow! Wow! Rotterdam keerde dit jaar weer terug in de Afrikaanderwijk in Rotterdam. De eerste editie, vorig jaar waar MS Fotografie ook bij was, in deze wijk was een enorm succes met wel 10.000 bezoekers. Ondanks dat alle streetart liefhebbers dachten dat het festival dit jaar niet door zou gaan verraste de organisatie met een vernieuwde line-up. Uiteraard voldeed deze editie aan alle geldende richtlijnen van het RIVM.

In plaats van diverse internationale kunstenaars kwamen er dit jaar uitsluitend kunstenaars uit Nederland. Ook ging de organisatie kompleet terug naar de basis van het festival en ligt de focus daarom nog meer dan normaal op streetart. Er waren cartoon-specialisten, grafische tovenaars, kunstenaars die fotorealistische muren schilderen, sign-painters en kunstenaars die abstracte werken maken uitgenodigd om diverse plekken in de wijk kleurrijk om te toveren.

Naast muurschilderingen deden er ook twee artiesten Fake en Daze Two aan interventiekunst. De kunstenaar Daze Two uit Heerlen staat bekend om zijn paste-ups van vogels, maar installeert tevens de laatste tijd ook kleine vogel sculpturen. We hebben begrepen van de artiest Wesley van Heugten zelf dat hij zo’n 250 vogels paste-ups heeft geplakt in de gehele Afrikaanderwijk.

Tymon de Laat en 20 Vans 30 Cans

De Rotterdamse Kunstenaar Tymon de Laat is door de organisatie van Pow! Wow! Rotterdam geselecteerd om het mobiele hostel La Karavana om te toveren tot een waar kunstwerk. In één week tijd schilderde hij de gehele ​​oude Engelse dubbeldekkerbus aan beide kanten. Het hostel is opgezet door vier ondernemende vrouwen die met hun gasten door Europa heen gaan rijden op zoek naar avontuur.

Ook keert dit jaar het populaire 20 Vans 30 Cans terug op Pow! Wow! Rotterdam waarmee weer twintig voertuigen beschilderd zijn. Elke kunstenaar krijgt een kleine bus of vrachtwagen en tovert deze vervolgens met maximaal 30 spuitbussen om tot een waar rijdend kunstwerk. Het festival was ook dit jaar in één woord een geweldig. We hopen dat het Pow! Wow! Rotterdam in 2021 weer terug keert naar Rotterdam voor de vierde editie.

Interesse in een schitterende Pow! Wow! Festival Rotterdam foto van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

2 reacties op “Pow! Wow! Rotterdam 2020 terug in Afrikaanderwijk”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *