De Wereldhavendagen 2019 | Rotterdam

De Wereldhavendagen 2019 | Rotterdam

De Wereldhavendagen Rotterdam had dit jaar als thema MariTeam en blonk uit met flink meer deelnemers. Het slechtere weer op vrijdag, zaterdag en zondag heeft mede bijgedragen dat er totaal maar 345.000 mensen op af kwamen. Uiteraard waren wij van MS Fotografie op alle drie de dagen aanwezig om een uitgebreide fotoreportage te maken van het havenevenement.

Het driedaagse maritieme evenement pakte dit jaar voor de 42e keer uit door vele kleine en grote bedrijf te strikken. Een groot schip van Jumbo Maritime lag aan de Wilhelminakade en dit jaar werd ook de Rijnhaven volledig benut met diverse schepen en leuke bezigheden.

Ook waren de Koninklijke Marine, Loodswezen, P&O Ferries, Boluda Towage Europe, Evides, Bonn & Mees en met hun vele andere grote en kleine spelers aanwezig om hun schepen te laten zien of deel te nemen aan één van de demonstraties op de Wereldhavendagen Rotterdam.

De uitblinkers van dit evenement waren wat ons betreft dit jaar wederom alle op kinderen gerichte activiteiten. Of het nu de grond van onder bekijken was op de Parkkade door de Gemeente Rotterdam of activiteiten op de Wilhelminapier. Het was een drukte van jewelste en iedereen genoot enorm.

Vuurwerkshow

De vuurwerkshow op de zaterdagavond van de Wereldhavendagen Rotterdam is meestal één van de hoogtepunten van het evenement. Vele tienduizenden mensen komen van heinde en ver om de show op de kades te bekijken. Na vorige jaar had de organisatie iets goed te maken, maar dat werd dit jaar ruimschoots gedaan.

De vuurwerkshow werd in twee delen geknipt en was tweemaal zo lang als vorige jaar. In totaal zo’n 20 minuten. Het enige minpunt was dat veel mensen al dachten dat na de eerste 10 minuten het vuurwerk afgelopen was. De boten op het water toeterde traditiegetrouw en vaarde weg. Ongeveer 8 minuten begon het tweede gedeelte van het vuurwerk, maar toen was menig persoon van de Wereldhavendagen Rotterdam al reeds richting huis vertrokken.

Interesse in een mooie Wereldhavendagen Rotterdam of vuurwerkfoto van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop. Voor onze Rotterdam Kalender met een aantal fantastische havenfoto’s kijk hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *