De Furieade voor 40ste keer in Maassluis

De Furieade voor 40ste keer in Maassluis

De Furieade Maassluis is het jaarlijks terugkerende nautische festijn in Maassluis. Het driedaagse havenevenement werd dit jaar voor de 40ste keer gehouden. Voor MS Fotografie was dit een goede reden om weer eens langs te gaan voor een mooie fotoreportage.

Het Furieade-evenement is sinds dat wij er in 2014 voor het laatst waren enorm gegroeid qua organisatie. De opening, het vuurwerk, de braderie, de vaartochten, de schepen, de muziek, de ouderenmiddag, de kermis en alle andere activiteiten waren tot slot in de puntjes georganiseerd.

Shantyskoor Die Maeze Sanghers uit Maassluis traden een aantal keer op wat resulteerde in een grote groep mensen wat kwam luisteren of luidkeels meezingen op de kade of in de straatjes rondom de haven. De oude bekende Museumschepen Furie en de Hudson konden bezocht worden.

Scouting Karel Doormangroep‎

Eén ding op de Furieade springt er al jaren met kop en schouders bovenuit en dat is te danken aan Scouting Karel Doormangroep‎. De weg naar het Scoutingplein in het Park De Vliet weten veel kinderen intussen wel te vinden. Al jarenlang wordt daar een spetterend speelfestijn voor jong en oud georganiseerd en kun je leren wat de scouting allemaal doet.

Zelf brood bakken boven het vuur, of stoer vliegensvlug afdalen met de kabelbaan het kon dit jaar allemaal. De sleepboot De Ruyter van de scouting lag eveneens weer in de binnenhaven. Al met al hebben wij weer een schitterend dag gehad.

Interesse in een schitterende Furieade foto van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Eén reactie op “De Furieade voor 40ste keer in Maassluis”
  1. Pingback: Maassluis by Night verlicht schitterende schepen | MS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *