Fotoreis van MS Fotografie naar Frankfurt

Fotoreis van MS Fotografie naar Frankfurt

Frankfurt am Main of bij het grote publiek meer afgekort bekend als Frankfurt is de vijfde stad van Duitsland. De stad ligt aan de oevers van de Main en telt 777.000 inwoners. Voor ons bij MS Fotografie staat de stad bekend om zijn enorme wolkenkrabbers en het moderne stadsbeeld.

Wij waren op doorreis richting West-Duitsland en konden één dag en nacht inplannen om Frankfurt te bezoeken. Van een bevriend persoon kregen wij de tip om een kamer te boeken in het Inter Continental Frankfurt en te vragen of ze ons zo hoog mogelijk wilden plaatsen. Uiteindelijk kwamen we terecht op de 19de verdieping van dit 21 verdieping tellende hotel. Vanuit onze kamer hadden we een geweldig uitzicht op de skyline van de gehele stad.

Als eerste gingen we natuurlijk de stad in richting het winkelcentrum My Zeil, wat bekend staat als één van de architectonische winkelcentrum ter wereld van de hand van architect Massimiliano Fuksas. Via de achteruitgang liepen we naar Eschenheimer Turm een middeleeuwse stadspoort wat midden in de stad staat tussen al het architectuur geweldig.

Main Tower

Via het vijf kilometer lange Wallanlagen (Stadsmuurpark) liepen we naar de Main Toren. Een leuk detail is dat het Wallanlagen-park loopt langs de voormalige stadsmuren. Na klein half uurtje te hebben gelopen door dit park kwamen we aan bij de Main Tower, waar we waren uitgenodigd om foto’s te maken.

De Main Tower is een wolkenkrabber van 200 meter hoog (inclusief de zendmast zelfs 240 meter) en heeft zo’n vijf verdiepingen onder de grond en welgeteld 56 boven. De Main Tower is gebouwd tussen 1996 en 1999. We waren hier rond zonsondergang en werden getrakteerd op een geweldig uitzicht met de ondergaande zon.

Het is trouwens nog steeds jammer dat de Europaturm aan het begin van deze eeuw gesloten is voor publiek, want deze toren is nog een stukje hoger met zijn 337,5 meter. Om een beeld te geven; De communicatietoren is zelf nog iets hoger dan de wereldberoemde Eiffeltoren in Parijs die namelijk 324 meter hoog is.

Al met al hebben we in één dag nog best veel gezien. Om echt te genieten van deze stad en de architectuur zou we je aanraden om een paar dagen meer te boeken. Wij gaan deze stad dan ook zeker in de toekomst nog een keer bezoeken. Het kriebelt namelijk alweer om deze stad in de nacht vast te leggen.

Interesse in één van de geweldige stadsfoto’s van Frankfurt van reisfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

2 reacties op “Fotoreis van MS Fotografie naar Frankfurt”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *