Cruiseschepen in de haven van Rotterdam

Cruiseschepen in de haven van Rotterdam

Cruiseschepen in de haven van Rotterdam. Wat is dat eigenlijk?! Rondom het Wijnhaveneiland, de Kop van Zuid. Dat waren vroeger ‘de Rotterdamse havens’. Tegenwoordig is het harde werk op de kades vervangen door luxe wolkenkrabbers en mooie cruiseschepen aan de kade. De echte haven ligt tegenwoordig ver naar het westen, buiten de stad.

“Daarom is het zo mooi dat er tenminste één keer per week nog een groot cruiseschip aanlegt aan de Wilhelminapier, midden in het centrum van Rotterdam,” aldus René de Vries, rijkshavenmeester bij het havenbedrijf.

Iemand die dat in het bijzonder erg leuk vindt dat dit soort grote ‘havenactiviteiten’ in de stad te zien zijn is professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt. “‘t Is gewoon ‘gers’ zoals wij dat hier in Rotterdam zeggen. Prachtig beeld om zo’n grote boot in het decor van de stad te zien liggen.”

Harmony of the Seas en AIDA Prima

Er komt bijna elke week wel cruiseschepen aan op de Cruise Port Rotterdam. Het grootste cruiseschip wat afgelopen jaar aankwam in Rotterdam was het Harmony of the Seas van Royal Caribbean met ruim 5.500 mensen aan boord.

De liefhebbers van wat kleinere cruiseschepen kunnen elke week op donderdag (gehele dag) en vrijdagochtend (vroeg) terecht om de AIDA Prima van AIDA Cruises te bekijken.

Interesse in een schitterende foto van een cruiseschip in Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *