Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam Ahoy

Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam Ahoy

De 65e editie van het Eurovisie Songfestival vindt volgend jaar in de Rotterdamse evenementenlocatie Rotterdam Ahoy plaats. Als eerste wil MS Fotografie natuurlijk Rotterdam Ahoy en de Gemeente Rotterdam feliciteren met het binnenhalen van dit geweldige muziekspektakel in de havenstad van Rotterdam.

In mei 2020 zullen twee weken lang vele duizenden mensen voor het grootste muziekevenement ter wereld aanwezig zijn in de Maasstad. Echter op TV zullen er nog eens 180 miljoen kijkers het evenement en de beelden van de stad volgen.

Dat er in 2020 een schitterende en onvergetelijke Eurovisie Songfestival editie van gemaakt gaat worden dat is vrijwel zeker. Als ook de binnenstad en andere locaties / hotspots erbij getrokken gaan worden, dan zal dit uitgroeien tot een evenement waar elke Rotterdammer van kan genieten.

Ahoy Rotterdam

Al sinds de oprichting van het Eurovisie Songfestival in 1956 heeft Nederland vijf keer eerder gewonnen. De laatste keer was afgelopen jaar door Duncan Laurence met het schitterende nummer Arcade. De voorgaande winsten zijn te danken aan:

  • 1957: Corry Brokken – Net als toen
  • 1959: Teddy Scholten – ‘n Beetje
  • 1969: Lenny Kuhr – De troubadour
  • 1975: Teach-In – Ding-a-dong
  • 2019: Duncan Laurence – Arcade

Ofschoon de laatste keer werd het Eurovisie Songfestival in Den Haag gehouden is ditmaal Rotterdam Ahoy aan de beurt. Rotterdam Ahoy is een bekende evenementenlocatie in Rotterdam en beschikt over een grote indoor arena, zes beurs- en evenementenhallen en een congrescentrum.

Eurovisie Songfestival 2020 in Rotterdam Ahoy Cover

Eind 2020 breidt Rotterdam Ahoy uit met het Convention Centre, bestaande uit 35 zalen en RTM Stage. Deze zaal is niet alleen het grootste auditorium én de grootste theaterzaal van Nederland (capaciteit 2750) maar wordt, wanneer de stoelen compleet verwijderd zijn, een muziekzaal voor concerten en events tot 7.000 personen. In januari 2021, wanneer Ahoy 50 jaar bestaat, vindt de officiële opening plaats.

Interesse in een schitterende Eurovisie Songfestival foto van de havenstad Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk vooral dan eens in onze Shop. Tenslotte voor onze Rotterdam Kalender met fantastische Rotterdam foto’s kijk hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *