Wereldhavendagen 2018 | Rotterdam

Wereldhavendagen 2018

De Wereldhavendagen 2018 in Rotterdam had dit jaar als thema Energize en overtrof met flink meer bezoekers de editie van vorig jaar. Het perfecte weer op vrijdag, zaterdag en zondag heeft mede bijgedragen dat er in totaal 480.000 mensen op af kwamen. Uiteraard waren wij bij MS Fotografie er alle drie de dagen bij om aan boord van schepen of op de wal een uitgebreide fotoreportage te maken van het havenevenement.

Het driedaagse maritieme evenement pakte dit jaar voor de 41e keer uit door het 121-meter hoge kraanschip Svanen te strikken. De offshore installatie kon rekenen op een enorme toestroom van bezoekers die alles van het schip wilden weten.

Ook waren de Koninklijke Marine, Loodswezen, P&O Ferries, Fairplay Towage, Evides, Multiship, Bonn & Mees en met hun vele andere grote en kleine spelers aanwezig om hun schepen te laten zien of deel te nemen aan één van de demonstraties.

De uitblinkers van dit evenement waren wat ons betreft dit jaar alle op kinderen gerichte activiteiten. Of het nu boomklimmen was op de Parkkade door de Gemeente Rotterdam of Summerlabb op de Wilhelminapier het was een drukte van jewelste en iedereen genoot enorm.

Vuurwerkshow

De vuurwerkshow op de zaterdagavond van de Wereldhavendagen is meestal één van de hoogtepunten van het evenement. Vele tienduizenden mensen komen van heinde en ver om de show op de kades te bekijken. Na vorige jaar één van de mooiste vuurwerkshows ooit te hebben gezien, viel de show dit jaar wat tegen.

De intensiviteit, hoogte en het aantal vuurpijlen in kleur was dit jaar beduidend minder dan vorige jaar. De botenparade met LED-verlichte boten voorafgaand aan de vuurwerkshow paste wel helemaal bij het “Energize” thema van dit jaar.

Interesse in een mooie Wereldhavendagen of vuurwerkfoto van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *