Het Stadscentrum van Rotterdam | Rotterdam by Night

Het Stadscentrum van Rotterdam | Rotterdam by Night

In het stadscentrum van Rotterdam wonen ruim 35.000 inwoners verdeeld over vijf wijken. De wijken Cool, Dijkzigt/Nieuwe Werk inclusief het Scheepvaartkwartier, Het Oude Westen, Central District en het Stadsdriehoek inclusief Maritiem District. Het komt erg overeen met het beeld van dé Rotterdammer, want als wij het bij MS Fotografie uitleggen zeggen wij ook alles tussen het Centraal Station, Euromast, Kubuswoningen en de Erasmusbrug.

Erasmusbrug in Rood Wit Blauw

We beginnen bij de laatste van dit lijstje. De Erasmusbrug verbind het stadscentrum met zuid. De brug is een 284 meter lange tuibrug en heeft een 139 meter hoge geknikte stalen pyloon. In de volksmond heeft de brug daardoor ook de naam “De Zwaan”. Het leukste van de brug is dat sinds een paar jaar terug is voorzien van een innovatief led-systeem. Bij evenementen of herdenkingen kan de standaard witte kleur veranderen in een andere kleur.

Om eerlijk te zijn vinden wij de rood, wit, blauw kleur het mooiste, maar ook de standaard witte kleur of tijdens Koningsdag de oranje kleur is één van de favorieten. Wij hebben ook al eerder de brug vastgelegd in de kleuren rood, groen, blauw en de Feyenoord rood/wit. We missen nog geel, roze en regenboog en hopen deze in de toekomst nog een keertje vast te leggen.

Vernieuwde Coolsingel

Aan de compleet vernieuwde Coolsingel in het stadscentrum is de afgelopen drie jaar hard gewerkt. Een echt grote opening zat er helaas niet in door de vervelende coronacrisis. Als gevolg van de lockdown waren wij ook nog niet eerder op de Coosingel in Rotterdam geweest om een Rotterdam by Night-blog te maken. Het werd dus ook wel eens tijd voor een aanvulling.

 
Er is al wel veel over de mooiste straat van Rotterdam geschreven in de lokale pers. Wij vinden het een verbetering zoals het was. Een goed voorbeeld hiervan is de aparte afslag richting het Hilton Hotel. En tevens het hekje in het midden van de rijbaan zodat je niet zomaar meer onder de tram kan lopen. We missen echter aan de andere kant wel de beplanting, groene bakken en de het rest van het groen.

Interesse in een schitterende foto van het stadscentrum van Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

4 reacties op “Het Stadscentrum van Rotterdam | Rotterdam by Night”
  1. Wat blijven al die foto’s van topkwaliteit. Kleur, scherpte en het steeds weer andere invalshoeken kunnen vinden getuigt van vakmanschap en passie voor deze vorm van fotografie. Ook het servicegericht communiceren naar afnemers en/of belangstellenden mag als positief worden omschreven.

    • Erg bedankt heer/mevrouw Zijlstra we zien het als topsport en dat willen we graag op het hoogste niveau uitvoeren.
      We hopen dat we nog enorm veel mensen de komende jaren blij mogen gaan maken met een mooie afdruk, fotowand of
      een kalender van onze mooiste stad Rotterdam.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *