Rotterdam by Night – Ode aan de Erasmusbrug

Ode aan de Erasmusbrug

Afgelopen maanden hebben we bij MS Fotografie weer een groot aantal schitterende Rotterdam by Night beelden samengesteld. Omdat de Erasmusbrug redelijk centraal stond in onze beelden werd het eens tijd om een Ode aan de Erasmusbrug te brengen.

De brug bepaald immers van vele mensen het dagelijks leven en we kunnen wel vaststellen dat het één van de meest gefotografeerde bruggen is van Nederland. Vooral sinds het afgelopen jaar de stadsbrug tijdens speciale gebeurtenissen verlicht is in een bepaalde themakleur. Zoals bijvoorbeeld: oranje, paars, rood/blauw, roze en zelfs in regenboogkleur.

Om deze Ode aan de Erasmusbrug niet alleen uit beelden te laten bestaan hebben we de bekende Rotterdamse woordkunstenaar Christopher Blok van Blokletters bereid gevonden om met ons samen te werken en deze ode ook qua tekst compleet te maken.

Zijn Ode aan de Erasmusbrug heeft als titel “Ik overbrug”.
Ben zag je vanaf Berkel
als een connectie
Nu ben je voor de stad,
als een obsessie
Je architectuur
heeft de dierlijke textuur
van een Zwaan, met die
metallic glanzende vacht van je
Iedereen die weet hoe je heet
wordt zo heet
dat de Eras-mussen
van het dak vallen
En dankzij je stale huid
raken we nooit de draad kwijt
Met 139 meter hoog en 802 meter lang
zou je een perfecte kabelbaan zijn
Maar op jouw vleugels vliegt het verkeer
om de haverklap door de Havens
Als de verbinding van de Kop van Zuid
aan de belichaming met het Hart van de Rotterdame

 

Skyline van Rotterdam

Om deze editie van Rotterdam by Night helemaal compleet te maken zijn we uiteraard ook nog op wat andere schitterende plekken in de stad geweest met fantastisch uitzicht. We bezochten onder andere de Euromast en de Delftse Poort vanuit waar we de stad op een geweldige manier hebben kunnen vastleggen. Indien je meer geweldige plekken in de stad zien, bekijk dan ook eens ons artikel: De Rotterdamse Skyline vanuit de 10 mooiste plekken.

Ook zijn we in de Waalhaven geweest om daar het offshore schip Seven Borealis van Subsea 7 voor de havenliefhebbers vast te leggen. In de avonduren is dit schip vanuit vrijwel elke hoek van de stad te zien door de verlichte superkraan. Tot slot hebben we ook het Wereldmuseum Rotterdam met haar geweldige pand (verlichting aangelegd door Poleled) gefotografeerd.

Interesse in één van de foto’s van de Erasmusbrug of skyline van Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

2 reacties op “Rotterdam by Night – Ode aan de Erasmusbrug”
  1. Pingback: Het Stadscentrum van Rotterdam | Rotterdam by Night | MS Fotografie

  2. Pingback: De Rotterdamse Skyline vanuit de 10 mooiste plekken | MS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *