Art Rotterdam Week 2021 – Kunstwalhalla in Rotterdam

Art Rotterdam Week 2021 – Kunstwalhalla in Rotterdam

De Art Rotterdam Week 2021 was de eerste internationale kunstbeurs haar deuren opende na de lockdown. Uiteraard waren we van MS Fotografie erbij. Er waren nog wel diverse coronamaatregelen van kracht. Echter, geen enkele van de maatregelen beperkte de bezoekers dusdanig dat het unieke karakter van het evenement aangetast werd. Men heeft kunnen genieten van de ruim 100 deelnemende galeries, 74 kunstenaars in Prospects. Uiteraard ook van de 16 grote en kleine kunstwerken op het buitenterrein van de Van Nelle Fabriek in Rotterdam.

Ook deze 22ste keer bewees het jaarlijkse evenement opnieuw zijn onstuitbare vitaliteit en aanpassingsvermogen. De zomereditie bood kunstliefhebbers een gelegenheid om zich weer van de laatste ontwikkelingen op kunstgebied de hoogte te stellen.

Voor ons sprong de schitterend gedetailleerde keramiek van Carolein Smit bij de stand van galerie Fontana eruit. Maar ook de emotionele oerschilderkunst van Sam Andrea in het gedeelte voor jonge kunstenaars. De terugkeerder Daniel Mullen met zijn abstracte architectonische vlakken en figuren maakte eveneens weer veel indruk op ons.

We vergeten Zerp Gallery niet, waar ze glazen camera’s op statief toonde. Ook de schitterende kleden van Lizan Freijsen uit ons mooie Rotterdam die dit jaar van OBJECT Rotterdam naar ART Rotterdam was verhuisd is een genot om naar te kijken en in te verdiepen. Als laatste niet te vergeten de schilderkunst van Hans Lemmen waarmee we deze blog geopend zijn omdat dit enorm in de smaak viel en toch wel het meeste aandacht trok van ons.

OBJECT Rotterdam

Een ander onderdeel van de Art Rotterdam Week 2021 is OBJECT Rotterdam werd wederom in het HAKA-gebouw gegeven. Het zou in 2019 overigens de laatste keer zijn in het HAKA-gebouw, want dit monumentale gebouw wordt getransformeerd naar een kantoorverzamelgebouw. Over het evenement OBJECT Rotterdam schrijft de organisatie op haar website dat het de plaats is waar de grens tussen design, ambachten, mode, architectuur en kunst duidelijk wordt. Het is een must-see voor verzamelaars, professionals en andere design-minded mensen.
 
Deze keer waren niet alle zeven verdiepingen van dit pand gevuld met bekende ontwerpers, leveranciers en jong aanstormend talent. Voor ons is altijd deze laatste groep de reden om weer te komen op OBJECT Rotterdam, want daar zitten meestal de meest verrassende en vernieuwende dingen tussen. Voor ons viel ditmaal de kroonluchter gemaakt van ontelbaar lege parfumflesjes door Diederik Schneermann op. Ook het glas-in-loodontwerp van de jonge kunstenaar Emmy van de Grift was een aangename verrassing en als laatste de welbekende led-verlichting van Aptum die al jaren een schitterende en kleurrijke stand heeft.

Huidenclub in de Diepenveen

Als laatste onderdeel van Art Rotterdam Week 2021 zijn we naar De Huidenclub gegaan. Het platform was een paar dagen eerder gelanceerd en is gevestigd in het Diepenveen-gebouw (een industrieel pand uit 1914). De naam van deze plek ontleent zich aan de leerlooierij genaamd De Coöperatieve Vereniging Rotterdamsche Huidenclub dat hier was gevestigd.

In deze werkplaats voor kunstenaars, ontwerpers en activisten wil De Huidenclub een platform bieden aan uiteenlopende denkwijzen op maatschappelijke onderwerpen. Het eerste halfjaarlijkse thema tijdens de lancering van dit platform is Self-Assemble.

In de twee voor dit doel gebouwde kubussen zijn aan dit thema twee tentoonstellingen gewijd: een kunsttentoonstelling en een designtentoonstelling. Het was een kleine maar fijne afsluiter van een lang weekeinde vol kunst in dit schitterende gebouw. Volgens ons leent de Diepenveen zich ook perfect voor culturele optredens.

Interesse in een schitterende foto van de Art Rotterdam Week 2021 in Rotterdam van evenementenfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *