Skyline Rotterdam by Night | Editie April

Rotterdam by Night | Skyline Editie April

De skyline van Rotterdam wordt bij ons bij MS Fotografie regelmatig als de mooiste van Europa genoemd. Het werd daarom weer eens tijd om een nieuwe editie van Rotterdam by Night te maken. Afgelopen weken zijn we daarom regelmatig in de avond/nacht in de stad geweest om de verlaten straten, pleinen en wegen vast te leggen. Het is een onwerkelijke tijd waarbij het week op week rustiger lijkt te worden in de binnenstad en steeds meer winkels hun deuren sluiten.

Het is voor ons ook een rare tijd die wij met alle macht proberen om te buigen in iets positiefs. We hebben de coverfoto en diverse andere foto’s voor onze jaarlijkse kalender gemaakt, welke vanaf heden te voorbestellen is via onze shop en daarmee steun je MS Fotografie om deze coronacrisis door te komen. De kalender wordt dit jaar weer in juli/augustus geleverd en heeft meer geweldige foto’s van de Rotterdamse Skyline.

De verlaten binnenstad van Rotterdam

We vertelde al dat de stad week op week rustiger wordt en dat is te merken aan dat het op een zaterdagavond om 20.00 uur rustiger is dan een normale doordeweekse dag om 03.00 uur in de nacht. Het geeft ons wel een unieke gelegenheid om de skyline van Rotterdam te fotograferen zoals je hem nooit eerder zag. Er is bijvoorbeeld veel meer licht in de stad omdat nu vrijwel iedereen thuis is.

Ook hebben we de Lijnbaan Rotterdam in de avond kunnen fotograferen wat normaal gesproken vrijwel onmogelijk is gezien de vele mensen. Het Centraal Station van Rotterdam daar is het helemaal onwerkelijk. Je ziet hier een daar een verdwaalde toerist of mensen die echt afhankelijk zijn van de metro en trein. We hebben hier de toepasselijke spreuk “ruimte scheidt de lichamen niet de geesten” van Erasmus op de foto gezet.

We kregen van het Hilton Hotel Rotterdam door dat ze een spontane actie zou gaan doen, door met alle lege kamers een enorm hart te vormen. Ook de Markthal Rotterdam onthulde een groot hart op de glazen gevel. Het was voor ons de reden om nog een extra fotoshoot te doen in de stad om zo alle positiviteit te delen. We wensen iedereen deze periode enorm veel sterkte toe en let ook een beetje op jullie medemens.

Interesse in een unieke Rotterdam by Night Skyline foto van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

3 reacties op “Skyline Rotterdam by Night | Editie April”
  1. Pingback: De Rotterdamse Skyline vanuit de 10 mooiste plekken | MS Fotografie

    • Erg bedankt Harm voor je leuke reactie. Wij wensen je namens het gehele team veel fotografieplezier toe. Als je ooit naar een leuke workshop avondfotografie zoekt, dan bieden wij deze ook aan via onze online shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *