Stoomevenement Dordt in Stoom 2018

Stoomevenement Dordt in Stoom 2018

Afgelopen weekend kon de echte stoomliefhebber zich weer vermaken tijdens Dordt in Stoom. Het internationale stoomevenement wat voor de 18de keer in Dordrecht werd gehouden werd dit jaar bezocht door 215.000 mensen. Vanuit diverse landen waren er mensen en oude sleepboten, tractoren, walsen en locomotieven aangedreven door stoom gekomen.

Wij van MS Fotografie waren op zaterdag voor een uitgebreide fotoreportage aanwezig omdat we het stoomevenement een warm hart toedragen. We kozen ervoor om redelijk vroeg van huis te vertrekken, want de ervaring is dat later in de ochtend het parkeren nogal druk is. Een goede keuze achteraf, want rond 10.45 uur liepen we al gezellig langs alle kraampjes in de stad.

In de haven en op de kades waren er diverse demonstraties aan de gang. Voor de kleinsten onder ons konden er oud-Hollandse spelletjes worden gespeeld. Ook waren er diverse stoomwalsen, historische stoommachines en zelfs een levend schilderij aanwezig. Het was leuk om te zien dat er diverse stoomschepen zoals de Fury, Pieter Boele, Jan de Sterke en zelfs de Stadsgraanzuiger 19 uit de regio gekomen waren.

Stoomrondje door Dordrecht

Het meest populaire onderdeel onder de bezoekers van Dordt in Stoom was wel het stoomrondje door Dordrecht. In het Stoomrondje werd een reis met een stoomtrein, stoomboot en een ritje in een oude bus door de stad heen gedaan.

De rondvaarten met een oud stoomschepen, zoals de Pieter Boele, Adelaar of Volharding 1 op Oude Maas was ook zeer geliefd. Er waren lange rijen bij de kassa om een ticket hiervoor te bemachtigen.

Al met al hebben we weer een schitterende editie meegemaakt van Dordt in Stoom. Het weer werkte voor ons ook heel goed mee aan de gezellige sfeer, want veel mensen bleven hierdoor op de terrasjes hangen. We hebben mei 2020 alvast bij ons in de agenda gezet om weer aanwezig te zijn op dit geweldige stoomevenement.

Interesse in een schitterende foto van Dordt in Stoom 2018 van evenementenfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *