Fotoreis MS Fotografie naar Antwerpen

Fotoreis MS Fotografie naar Antwerpen

De tweede fotoreis van MS Fotografie dit jaar ging ditmaal naar antwerpen. In januari waren we al naar Gent geweest en dat was ons zo goed bevallen dat we ditmaal wederom voor België hadden gekozen.

We begonnen al weken van te voren met de voorpret in het selecteren van een geschikt hotel. Het ligging van hotel was prima als uitvalsbasis voor onze fotoshoots. Uiteindelijk hebben we gekozen voor het schitterende Lindner Hotel omdat het zeer centraal bij het Centraal Station van Antwerpen ligt. 

Ook heb je vanuit het hotel een schitterend uitzicht over de skyline van de stad en stap je makkelijk op de metro, bus en tram. In zo’n kleine 10 minuten stonden we midden in de stad op de Meir en bezochten we de voetgangers- en fietstunnel Sint-Annatunnel onder de Schelde.

De echte liefhebbers van Rotterdam zullen zich wel thuis voelen in de tunnel. Onder andere de hoge plafond, houten roltrappen en de tegeltjes in de tunnel zelf hebben grote gelijkenis met Maastunnel in Rotterdam. We maakte wat foto’s terwijl alle mensen in de tunnel langs ons raasde.

Centraal Station van Antwerpen

De tweede dag fotografeerde wij de werkelijk schitterende hal van het Centraal Station op onze manier zonder mensen. Ook het plafond van de ontvangsthal en de moderne aankomsthal waar de treinen aankomen legde we uiteraard vast.

Het station werd in het verleden al meerdere malen tot één van de mooiste stations ter wereld benoemd. Na wat rondzwerven in de stad en een kijkje te hebben genomen bij Fameus in de Oude Beurs, gingen we in de avond steengrillen in het restaurant Mie Katoen aan de Koolkaai in Antwerpen.

Op de derde dag zijn we naar het Museum aan de Stroom geweest om vanaf het dak de skyline van Antwerpen te fotograferen. Vanaf het dak heb je een schitterend uitzicht op de Onze-Lieve-Vrouwekathedraal en de Haven van Antwerpen.

Interesse in één van de mooie stadsfoto’s van Antwerpen van reisfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *