Fotoreis van MS Fotografie naar Gent

Fotoreis van MS Fotografie naar Gent

Het was alweer 5 jaar terug dat we in Gent waren, dus de keuze was snel gemaakt tijdens het plannen van een nieuwe fotoreis richting België om nachtfoto’s te maken. Gent is een geweldige stad wat eigenlijk alles wel heeft; musea, art, shoppen, markten, lekker eten en mooie authentieke huizen en kerken.

We boekte een kamer in het Ghent Marriott Hotel aan de Korenlei omdat dit een goede uitvalsbasis is om de avond in het stadscentrum van Gent foto’s te kunnen maken. Het hotel was in één woord geweldig; zeer vriendelijk personeel, grote kamers, uitgebreid ontbijt en een heerlijk ‘groot’ bed.

Op de eerst dag bekeken we overdag de Sint-Niklaaskerk, beklommen we de Belfort en bekeken het Kasteel Gravensteen. Ook bezochten we de Oude Vismijn (inmiddels geheel gerenoveerd) en natuurlijk het Design Museum aan de Korenlei.

In de avond aten we bij het Gents Fonduehuisje (een echte aanrader) in de Jan Breydelstraat om de hoek van de Korenlei. Vanuit ons hotel trokken we die avond de stad in om foto’s te maken. We bezochten onder andere de Sint-Michielsbrug, Graslei en de Oude Vismijn.

Op de tweede dag zijn we teruggegaan naar Kasteel Gravensteen en de Belfort om het uitzicht over de stad Gent mooi vast te leggen. In de middag shopte we bij de vele winkels in de Langemunt/Veldstraat en slenteren we wat over de bloemenmarkt op de Kouter.

Gent is echt een enorme aanrader als stedentrip, maar eigenlijk kunnen we beter zeggen als mini-vakantie. Je vergeet in de stad snel alle drukte en stress van thuis, waardoor het genieten van de stad pas echt kan beginnen.

Interesse in een unieke stadsfoto van Gent van reisfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *