Wereldhavendagen 2022 – Ontdek de Haven

Wereldhavendagen 2022 – Ontdek de Haven

De Wereldhavendagen 2022 in Rotterdam had dit jaar als thema Ontdek de Haven en overtrof met flink meer bezoekers. Sowieso was de editie van dit jaar weer van ouds groots. Er waren veel demonstraties op het water en in de lucht. Natuurlijk was er op zaterdagavond weer een vuurwerkshow met een avondvullend programma tot 23.00 uur.

We zagen als eerste een demonstratie van de Koninklijke Marine die op en rond de sleepboot Zuiderzee een gijzelingsactie nabootste. Er werden een aantal boten ingezet en natuurlijk de helikopter N088 die diverse mariniers op de sleper liet afdalen. Na een 15 minuten was de situatie onder controle.

De deelnemers werden daarna getrakteerd op demonstratie van oude en nieuwe sleepers (tugs). De sleepers Steenbank VB, Tiger, Texelbank en RT Borkum deden mee om te laten zien wat de sterkte krachtpatsers nu allemaal kunnen. Ook was het leuk om te zien dat de RT Borkum aanwezig was, deze sleeper kan geheel vanaf afstand bestuurd worden en is zeer wendbaar.

Pride of Rotterdam

In de middag zagen we de Pride of Rotterdam komen binnenvaren. Elk jaar is dit toch wel een feest om te zien. Er komen vaker cruiseschepen aan, maar elk jaar is het een unieke gebeurtenis om te zien dat dit grote cruiseschip van P&O Ferries keert op de maas en daarna aanmeert aan de Wilhelminapier. We liepen daarna bij de Veerhaven nog even langs de kraampjes waar zoals altijd de politie en de douane staat.

Al met al was het weer een geweldige editie van de Wereldhavendagen 2022 in Rotterdam. Uiteraard zullen wij op 8, 9 en 10 september 2023 er weer bij zijn op een nieuwe editie.

Interesse in een mooie Wereldhavendagen 2022 van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *