Herontdek de nacht tijdens Museumnacht010 in Rotterdam

Herontdek de nacht tijdens Museumnacht010 in Rotterdam

Herontdek de nacht tijdens Museumnacht010 in Rotterdam dat is al tijden de slogan van dit nachtevenement. Uiteraard was MS Fotografie er na twee jaar afwezigheid weer bij voor een uitgebreide fotoblog van deze zomereditie.

Op zaterdag 18 juni 2022 openden bijna 40 Rotterdamse musea van 20.00 tot 01.00 haar deuren voor Museumnacht010 Rotterdam. We besloten net als voorgaande jaren ditmaal wederom gebruik te maken van het openbaar vervoer en de benenwagen. In 2020 hebben we hiermee aardig wat tijd uitgespaard om zoveel mogelijk op één avond te bezoeken.

Kunstcentrum Melly

We begonnen zoals altijd de avond in de Kunstcentrum Melly met Elemental Exchange van Amenti Theatre Company. Dit is een dansvoorstelling waarbij improvisatie en ontmoetingen tussen dansers centraal staat. Tijdens een Elemental Exchange worden verschillende dansers, vanuit voornamelijk de urban scene, uitgenodigd om hun dans te showcasen. De interactie met het publiek maakt het uniek, want een danspartner wordt gekozen door hen.

Op de bovenste verdieping zagen we FOCUS. Een serie die persoonlijke perspectieven biedt van het Kunstinstituut Melly-team of andere gerelateerde deelnemers, op kunstwerken of projecten. In de Witte de Withstraat liepen we ook nog langs MAMA Rotterdam en V2 Rotterdam. Aldaar hadden ze een uniek programma wat exact aansloot bij het motto “Herontdek de nacht”.

Kunsthal Rotterdam, Maritiem Museum en verder…

In het Schielandshuis pakte we nog een stukje van opkomend talent cabaretier Daan van der Hoeven mee. Hij onderscheidt zichzelf door zijn een enorme eigenheid. Jong, lief en naïef, maar ook ongeduldig, wispelturig en onzeker. Dat is deze meeslepende verteller en begenadigd grappenmaker met een vlijmscherpe timing weet zijn grappen te verpakken in hilarische typetjes.

Het Maritiem Museum Rotterdam was in vergelijking met de voorgaande edities weinig te beleven. Op de bovenste vloer was een tentoonstelling over De Haven wat ons zeker wel kon boeien en een aanrader is voor elke liefhebber van de Rotterdamse Haven.

Al snel liepen we door naar de Kunsthal Rotterdam waar we de tentoonstelling Onder de huid van de Franse kunstenaar, schrijver en activist Claude Cahun bezochten. Het vooruitstrevende werk van Cahun is lange tijd onopgemerkt gebleven door het brede publiek, maar nu zijn er ruim zestig foto’s, fotomontages, publicaties en archiefmateriaal van deze veelzijdige kunstenaar te zien.

Uiteindelijk sloten we de nacht af met een drankje op het Depot Rotterdam en kijken we terug op een leuke maar wel rustige editie van Museumnacht010 Rotterdam. De organisatie heeft er gelukkig voor gekozen om de volgende editie in het eerste weekend van maart te organiseren. Het is dan wat vroeger donker en dat past meer bij het motto Herontdek de nacht.


Herontdek de nacht met een schitterende Museumnacht010 Rotterdam foto van evenementenfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *