Wereldhavendagen 2017 | Rotterdam

Wereldhavendagen 2017

De Wereldhavendagen 2017 in Rotterdam heeft dit jaar haar jubileumeditie afgesloten met flink meer bezoekers dan vorig jaar. Het perfect weer op zaterdag en zondag heeft mede bijgedragen dat er in totaal 430.000 mensen op af kwamen. Uiteraard was MS Fotografie er heel het weekend bij om aan land of op het water een uitgebreide fotoreportage te maken van de havenevenement.

Het driedaagse maritieme evenement pakte tijdens haar 40e jubileum editie groots uit met een dag vol demo’s. Ook was er op zaterdag een avondvullend programma. De Koninklijke Marine, Loodswezen, P&O Ferries, Fairplay Towage en vele andere grote en kleine spelers waren aanwezig om hun schip te bezoeken en iedereen zo een geweldige dag te bezorgen.

De uitblinker van dit weekend was toch wel het Loodswezen die met het hypermoderne loodsvaartuig Polaris aanwezig was. Ook mag de Koninklijke Marine zeker genoemd worden mede door hun verrassende programma en demonstraties die altijd tot in de puntjes goed geregeld zijn om het zo leuk mogelijk te maken voor alle aanwezig bezoekers.

Publiekstrekker Bigrol Shipping

Het 173 meter lange transportschip Bigroll Baffin van Bigroll Shipping was samen met de Zr.Ms. Karel Doorman de grote publiekstrekker van de Wereldhavendagen 2017 in Rotterdam. De Bigroll dankt haar naam aan haar functie. Het schip is namelijk zo ontworpen om grote ladingen rollend het dek op te laten gaan. Om het vervolgens op een andere plek (bijvoorbeeld de andere kant van de wereld) weer te lossen.

Het schip had een belangrijke hoofdrol in het avondprogramma. Er traden tijdens het musicale voorprogramma sterren op zoals Level 42, Balkanopolis en van eigen bodem Nielson. Het schip lag voor deze gelegenheid midden op de Nieuwe Maas naast de Erasmusbrug in Rotterdam en fungeerde als podium net als vorige jaar het offshoreschip de Aeolus van Van Oord.

Om de avond af te sluiten werd vanaf een ponton en de Bigroll Baffin een groot vuurwerkspektakel georganiseerd. De vuurwerkfoto’s van deze avondshow zijn hier te bekijken. Al met al was het weer een geweldige editie van de Wereldhavendagen 2017 in Rotterdam. Uiteraard zullen wij op 7, 8 en 9 september 2018 er weer bij zijn op een nieuwe editie.

Interesse in een mooie Wereldhavendagen 2017 of vuurwerkfoto van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Eén reactie op “Wereldhavendagen 2017 | Rotterdam”
  1. Pingback: Vuurwerk Wereldhavendagen 2017 - MS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *