Stoomevenement Dordt in Stoom in Dordrecht

Stoomevenement Dordt in Stoom in Dordrecht

Stoomevenement Dordt in Stoom in Dordrecht is eindelijk na vier jaar weer terug. Het gehele weekeinde kon de echte stoomliefhebber zich weer vermaken tijdens Dordt in Stoom. Het internationale stoomevenement wat voor de 19de keer in Dordrecht werd gehouden werd dit jaar bezocht door 250.000 mensen. Vanuit diverse landen waren er mensen en oude sleepboten, tractoren, walsen en locomotieven aangedreven door stoom gekomen.

Wij van MS Fotografie waren er ditmaal op zondag voor een uitgebreide fotoreportage aanwezig omdat we het stoomevenement een warm hart toedragen. Uiteindelijk kozen we ervoor om redelijk vroeg van huis te vertrekken, want de ervaring is dat het parkeren tegen de middag altijd nogal chaotisch is. We liepen rond 10.00 uur al gezellig langs de kade in de stad. We miste overigens de welbekende kraampjes in Nieuwe Haven en met ons meerdere mensen die we spraken.

Demonstraties op de kade en in de havens

Op de kades en in de havens waren er al diverse demonstraties van het evenement aan de gang. De kleinsten onder ons konden weer op de Wolwevershaven oud-Hollandse spelletjes spelen. Ook waren er diverse stoomwalsen, historische stoommachines en weer een levend schilderij aanwezig. Het was leuk om te zien dat er diverse stoomschepen zoals de Elbe, Volharding 1, Dockyard V, Pieter Boele en Jan de Sterke aanwezig waren. Op de Merwekade was ook de pas gerenoveerde Stadsgraanzuiger 19 uit de regio Rotterdam te zien.

Het Otto Dickeplein stond weer in het teken van vermaakt voor kinderen. Er reed een klein stoomtreintje en er waren diverse kleine modelschepen te zien in het grote waterbasis. Ook waren er diverse shantykoren te horen. Al met al dus een drukte van jewelste op het stoomevenement. We liepen aan het einde van de middag moe en voldaan terug naar de parkeerplaats, maar niet voordat we nog even aan boord waren geweest op de nieuwe MPV van Rijkswaterstaat die aan de kade lag van het Buiten Walevest.

Interesse in één van de schitterende foto’s stoomevenement Dordt in Stoom in Dordrecht van evenementenfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *