Designbeurs OBJECT Rotterdam wederom groot succes

Designbeurs OBJECT Rotterdam wederom groot succes

Designbeurs OBJECT Rotterdam in Rotterdam was ook dit jaar wederom een groot succes. Het is sowieso bij MS Fotografie één van onze favoriete onderdelen van de Art Rotterdam Week. Ook dit jaar werd het evenement in het HAKA-gebouw gegeven. De afgelopen tien jaar zwierf de organisatie nog over diverse locaties in geheel Rotterdam. Het aantal deelnemers groeide naar 150 en voor ons gevoel was het qua bezoekers ook één van de drukste.

Als je wilt weten wat het evenement Designbeurs OBJECT Rotterdam nu inhoud daarover schrijft de organisatie heel mooi op haar website dat het de plaats is waar de grens tussen design, ambachten, mode, architectuur en kunst duidelijk wordt. Het is een echte must-see voor verzamelaars, professionals en andere design-minded mensen. Of mensen die net als ons design en talenten een warm hart toedragen.

Deelnemers OBJECT Rotterdam 

Op de begane grond van de designbeurs liepen we als eerste tegen de grote stalen boombakken van De Klein en van Hoff. We kennen die nog van de Dutch Design Week in Eindhoven in 2019. Er vrijwel tegenover staat Tom Haakman. Op zijn stand toont hij de geleidelijke achteruitgang van religie en religieuze waarden in onze samenleving. Het gebruik van een mix van klassieke symboliek en moderne technieken gebruikte hij hiervoor.

We komen de jonge glas-in-lood kunstenaar Emmy van de Grift weer tegen met haar glas-in-lood-kunst. Op dezelfde verdieping van de designbeurs staat ook de welbekende led-verlichting van Aptum weer, die al jaren een schitterende en kleurrijke stand heeft. Een stukje verder komen we Simone Post tegen met haar kleurrijke stofdessins, wat zeer in het oog springt. Als je denkt waar ken ik haar naam van? Ze won in 2019 de Young Talent Award en deed samenwerkingen met Adidas en Hema.

Een paar trappen en een verdieping verder staan we voor de stand van Ilse Evers drijvende kracht achter Eversom. De producten van Eversom zijn gemaakt van brandweerslangen. In de werkplaats in Rotterdam krijgen de slangen een tweede leven als tas, riem, armband of een kleed. We zijn verbaasd over de creativiteit en duurzaamheid van het product. Even verderop staat Focused dat van oude skateboards nieuwe kleurrijke producten en kunstvoorwerpen maakt wat past op deze designbeurs.

Ook Alba Versteeg met haar schitterende kaarsen. Iwan Pol met zijn verrassende Tumblers schilderrijen en Creative Chef Studio met zijn Art Salads zijn een vernoeming waard. We zagen ook nog De Bouwplaats van Coen Kaayk op de designbeurs dat stond te schitterend met het uitzicht op de Lee Towers. Om af te sluiten willen we ook Minoesch Noël Beeldstroo met haar handgemaakte porseleinen lampen en het keramiek van Marieke van Heesbeen nog benoemen. Vooral de laatste stand toverde een lach op het gezicht bij alle jongere bezoekers.

We hebben weer genoten van alle talenten binnen de disciplines design, verlichting, meubel en grafisch. Ook begrijpen we wederom waarom er gezegd wordt dat OBJECT Rotterdam bekend staat als springplank voor jong talent en de plek is om een nieuwe lichting designers te ontdekken.

Interesse in één van de schitterende foto’s Designbeurs OBJECT Rotterdam in Rotterdam van evenementenfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *