De Rotterdamse Iconen | Rotterdam by Night

De Rotterdamse Iconen

De nieuwe Rotterdam by Night blog van deze maand van MS Fotografie staat geheel in het teken van de Rotterdamse Iconen. Als we het over de iconen van Rotterdam hebben dan weet iedereen wel waarover we praten. Op het lijstje staat voor ons uiteraard de drie grote stadsbruggen: Erasmusbrug, Willemsbrug en de Van Brienenoordbrug.

Uiteraard zijn er nog veel meer mooie iconen zoals het Witte Huis, ss Rotterdam, Maastunnel en we vergeten natuurlijk de 185 meter hoge Euromast niet. We hebben ditmaal de iconen mooi uitgelicht om te laten zien dat ze niet alleen overdag schitterend zijn om te fotograferen, maar ook in de avonduren.

Een paar keer per jaar meert het zeilschip Eendracht af aan de Wilhelminapier. Het contrast tussen deze driemaster, Hotel New York en de hoge torens op de pier is werkelijk schitterend. We zijn als laatste ook nog op onze favoriete locatie geweest met een fantastisch uitzicht over de skyline.

Bevrijdingsdag, St. Patrick’s Day en Earth Hour

Omdat diverse Rotterdamse Iconen elk jaar met bevrijdingsdag speciaal worden uitgelicht kunnen deze foto’s natuurlijk in deze editie niet ontbreken. De schitterende Rood, Wit en Blauwe kleur van de Erasmusbrug bij deze gelegenheid is zeker één van de mooiste uitlichtingen van het jaar.

Ook is de Erasmusbrug bij diverse andere speciale gelegenheden zoals Earth Hour en St. Patrick’s Day mooi uitgelicht. Eénmaal per jaar gaat tijdens Earth Hour alle verlichting van de Erasmusbrug helemaal uit. Integendeel tijdens St. Patrick’s Day wanneer de gehele Erasmusbrug in het groen wordt gestoken.

Als laatste is de Koningskleur voor Koningsdag vernoemenswaardig.  Op deze dag kleurt namelijk de energiezuinige LED-verlichting van de brug weer geheel oranje. Interesse in een schitterende foto van één van de Rotterdamse Iconen van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *