Museum Rotterdam eert 25-jarig Hotel New York

Museum Rotterdam eert 25-jarig Hotel New York

Op  3 mei j.l. werd de tentoonstelling Hotel New York – Story of pioneers op feestelijke wijze geopend door heer en mevrouw Westers met het doorknippen van een lintje. Met een show namen The Big Swingers de bezoekers mee naar de ‘Gouden Eeuw van de Swing’. Uiteraard waren wij van MS Fotografie op deze drukke opening aanwezig om een fotoreportage te maken.

De avond werd afgetrapt door de directeur Paul van de Laar van Museum Rotterdam. Hij vertelde een leuk verhaal over het hotel en de unieke samenwerking hiermee. Curator Sjouk Hoitsma van het museum en directeur Roel Dusseldorp van Hotel New York sloten het eerste gedeelte af.

Hotel New York

De verhalen en anekdotes over het hotel stonden centraal op de openingsavond. Iedere bezoeker, jong en oud, had op zijn of haar manier wel een herinnering aan het mooie hotel in Rotterdam. Van het flaneren op de pier, een kopje koffie drinken in het café tot zelfs een huwelijksnacht in het torentje. Al met al maken deze verhalen Hotel New York tot een schatkamer, die foto’s, films en bijzondere items heeft opgeleverd.

Elke kamer is op creatieve wijze verwerkt in een verrassende tentoonstelling die het beroemde hotel eer aandoet. De bezoekers krijgen tijdens de tentoonstelling een tijdreis door unieke kamers. Van het verhaal van de pioniers; de landverhuizers, van de HAL tot aan de cruiseschepen aan de Kop van Zuid. Wij kunnen wel stellen dat zonder Hotel New York de stad er nooit zo uit had gezien als het heden ten dagen eruit ziet.

De tentoonstelling is inhoudelijk vormgegeven door curator Sjouk Hoitsma en ontworpen door kunstenaar Ton Hoogerwerf. De tentoonstelling in het museum is van 4 mei tot 1 november 2018 geopend voor publiek. Interesse in een schitterende foto van deze tentoonstelling van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *