Open Monumentendag 2014

Open Monumentendag 2014

Op zaterdag 13 en 14 september was het zo ver de Open Monumentendag 2014 wat jaarlijks wordt gehouden in het gehele land. In Rotterdam deden dit jaar weer zo’n 50 monumenten mee. We besloten om naar de Van Nelle Fabriek, Tram Museum Rotterdam, Witte Huis en het Gemaal Westersingel toe te gaan.

Het eerste op ons lijstje was de Van Nelle Fabriek waar we een rondleiding kregen van UrbanGuides. Ook was er op het terrein ruimschoots de gelegenheid om foto’s te maken en alles te aanschouwen. Eenmaal rond het middaguur zijn we doorgereden naar het Tram Museum Rotterdam waar we hebben genoten van de tijden van toen. Het is leuk om te zien dat bijna het gehele museum draait op vrijwilligers.

Na wat geluncht te hebben zijn we aangekomen bij een lange rij voor het Witte Huis, dit omdat er één lift kapot bleek te zijn en maar vier personen per keer van beneden naar boven konden en omgekeerd. Het uitzicht was echt schitterend vanaf het oude pand zo konden we de nieuwe Markthal Rotterdam zien liggen en aan de andere De Hef en de Erasmusbrug met het cruiseschip MS Rotterdam erachter.

Als laatste op de planning stond het Gemaal Westersingel, deze wilde we al een tijdje zien omdat we nu wel eens wilde weten hoe het allemaal werkt met het riool in Rotterdam en de opslag in het Museumpark Rotterdam.

Interesse in een schitterende Open Monumentendag 2014 foto van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *