OBJECT Rotterdam wederom in het HAKA-gebouw

OBJECT Rotterdam wederom in het HAKA-gebouw

OBJECT Rotterdam is een jaarlijks terugkerend evenement dat plaatsvindt in het historische HAKA-gebouw in Rotterdam. Het evenement presenteert eigentijdse designobjecten, gecreëerd door zowel gevestigde als opkomende ontwerpers van over de hele wereld. Het HAKA-gebouw, een iconisch bouwwerk uit de jaren dertig van de vorige eeuw, staat bekend als een belangrijk voorbeeld van Nederlandse industriële architectuur en biedt een uniek en inspirerend decor voor de beurs.

Een zorgvuldig samengestelde collectie van designobjecten, waaronder meubels, verlichting, sieraden en textiel, wordt tentoongesteld op de beurs. De nadruk ligt op innovatief en experimenteel ontwerp, met speciale aandacht voor duurzaamheid en ethische productie. Veel van de getoonde stukken zijn uniek of gelimiteerd in oplage, waardoor de beurs een uitstekende gelegenheid biedt voor verzamelaars en liefhebbers van design om nieuwe en unieke werken te ontdekken.

Volgens de officiële website van OBJECT Rotterdam dient de beurs als de plek waar de grenzen tussen design, ambacht, mode, architectuur en kunst duidelijk worden. Het evenement is een absolute aanrader voor verzamelaars, professionals en andere liefhebbers van design, evenals voor hen die een passie hebben voor talent en innovatief design.

Deelnemers OBJECT Rotterdam

Op de begane grond van de designbeurs liepen we als eerste tegen een stand aan waar een vrolijk gekleurde lichtgitaar van Viktor Freso te zien was. Op dezelfde stand waren ook de Scoops van RAIDER te vinden. Een Scoop is een poppetje in alle kleuren en maten dat wel wat weg heeft van een Michelin-mannetje. Daartegenover vinden we een oude bekende van ons, Aptum, met hun altijd mooie led-verlichting.

Een stukje verderop worden we verrast door de Greenhouses van Janneke de Lange. Op een frame van een kinderwagen, bekleed met textielkunst, is een minikas te vinden in drie afmetingen, met planten en al. In één woord: schitterend. Aan het einde van de ruimte zijn er diverse perspex kunstwerken te vinden van de goedlachse Eveline Schram uit Rotterdam. Voor de locals onder ons, neem ook eens een kijkje in het Nieuw Rotterdams Café in de Witte de Withstraat, want daar is een gehele muurschildering in dezelfde stijl van haar te vinden.

Een verdieping hoger vinden we de stand van Sander Bokkinga, die onder de naam BOK Design diverse alledaagse voorwerpen voor de woonkamer heeft gemaakt van tuinslangen. Een leuk detail is dat ze ook echt aangesloten kunnen worden en dus nog steeds kunnen fungeren als tuinslang. Ook de schitterend handgemaakte objecten van Saudade Collective zijn hier te vinden. Een ruimte verder zien we de stoelen genaamd ‘BOCHT’ van Jelmer Reus, die gemaakt zijn van hergebruikte stroken linoleum die zijn verlijmd en daarna in een mal zijn gebogen tot dit resultaat.

Kleuren, kleuren en nog meer kleuren

We komen op de bovenste verdieping en het valt op dat dit jaar volop gebruik is gemaakt van felle kleuren. De vrolijk gekleurde wandkleden van Marian Genet springen in het oog. Een stukje verderop zijn ook de felgekleurde neongekleurde lichtbollen van Apol te vinden. De mixed media van Samy San uit Frankrijk zijn ook zeer in trek. De kunstwerken vallen op omdat ze zijn gemaakt van restmaterialen in allerlei felle kleuren en maten, en ze zijn zo vormgegeven dat je ernaar blijft kijken.

Om af te sluiten willen we ook nog de volgende mensen benoemen: Phlox van Oppen met haar Butterfly, Studio der Luminaire met hun handgemaakte zitobjecten. Een oude bekende van ons, Anne-Roos Regenboog, met haar figuren. Linda Nieuwstad met haar gigantische bloemen. De textielkunst van Marieje van Buuren en als laatste de Ceramic Bears van Bas Koster. We hebben weer genoten van alle talenten binnen de disciplines design, verlichting, meubel en grafisch.

Interesse in een foto van OBJECT Rotterdam van Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *