Dordtse Decemberdagen verlicht tijdens Dwaalspoor

Dordtse Decemberdagen verlicht tijdens Dwaalspoor

Dordtse Decemberdagen vaste onderdeel Dwaalspoor hadden we ook deze keer weer naar uitgekeken. De vorige keer kwamen we nog in een sprookjesachtige setting terecht. De lichtjesroute van deze keer nam de lichtkunstroutebezoekers mee langs twaalf waterverhalen. De route was verspreid over een 1.5 KM lange route door een kleiner deel van het centrum van Dordrecht. Uiteraard waren wij van MS Fotografie er ook weer bij, want dit schitterende concept past perfect bij ons liefhebbers van nachtfotografie.

Er was volgens ons door de organisatie van de Dordtse Decemberdagen goed geluisterd naar de kritiek. De route van de vorige editie was net te lang. Ook dat het routekaartje ditmaal wel digitaal online stond zodat je direct kon starten bij de Engelenburgerbrug. Je hoefte niet eerst op een bepaalde tijdstip naar de VVV om de route op te halen.

Op het brugwachtershuisje van de Engelenburgerbrug lieten ze het kerstverhaal van de brugwachter uitgebeeld in een soort van glas in lood-achtig verhaal waarbij er dankbaar gebruik gemaakt was van de verlichting en kleuren.

Even verderop, bij Huis van Gijn, kon men genieten van een leuk doorkijkje door de glazen tuindeur waar een magische verlichte wereld in de tuin van het museumhuis werd getoond. Het verhaal van juffrouw Fijn van Draat werd hier verteld over haar twaalf gangenmenu van het kerstdiner.

Het verhaal van Pieter Boele

Op de sfeervolle Dwaalspoorlocatie 4, gelegen bij de Roobrug aan de Wolwevershaven, was er een betoverend schouwspel van licht en lasers rondom het imposante stoomschip, de Pieter Boele. Dit historische vaartuig deelt gedurende Dwaalspoor met bezoekers zijn fascinerende verhalen en avonturen uit vervlogen tijden.

Je stond oog in oog met de glinsterende blauw en paars gekleurde pracht. Ook kon je luisteren naar de boeiende vertellingen van de Pieter Boele. De unieke ervaring die mogelijk is gemaakt door een samenwerking van Stichting Dordt in Stoom, Klein Schippersgilde, Binnenvaart Museum Dordrecht, Leefwerf de Biesbosch, Studio Bonk en het Stichting Philadelphia Dordrecht.

Scheffersplein en de Groenmarkt in Dordrecht

Op het Scheffersplein werd het verhaal van Ary Scheffer verteld met een schitterende lichtanimatie op het oude V&D-pand. Het verhaal aldaar gaat over zijn onzekere reis richting Parijs en zijn dromen die later uitkwamen. Inmiddels zijn de schilderijen van Ary Scheffer te zien van het Dordrechts Museum tot aan het Louvre.

We liepen daarna via de Groenmarkt richting het einde van de route. Op de zijgevel van het stadhuis was een schitterende animatie te zien. Een stukje verderop ter hoogte van Nobel’s Brood waren er op de straat mooie gekleurde projecties te zien.

We hebben weer enorm genoten van deze editie van de Dordtse Decemberdagen. Uiteraard hopen we dat deze mooie lichtroute dit jaar in december weer terugkeert.

Interesse in een foto van Dwaalspoor van Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *