Heart Work Heroes in Rotterdam eert zorghelden met grote openluchtexpo

Heart Work Heroes in Rotterdam eert zorghelden met grote openluchtexpo

Heart Work Heroes in Rotterdam eert zorghelden met grote openluchtexpo. Onder deze noemer zijn er afgelopen maand 41 prachtige beelden met hartvormig hoofd in de stad onthuld. Door corona is het inmiddels wel duidelijk geworden dat de zorg meer dan ooit aandacht nodig heeft.

Om waardering uit te spreken voor de zorgmedewerkers en om jongeren te motiveren te kiezen voor de zorgsector ontstond het idee. Vooral Rotterdamse kunstenaars beschilderen de beelden waaronder Tymon de Laat, Marcel Labrie, Vera Nederlof en Robert van der Kroft.

Een drietal beelden is door het gemeenteprogramma Rotterdam Sterker Door Jongeren gesponsord en beschilderd door jongeren uit Rotterdam. Het eerste beeld heet Handjes voor de Zorg. Het is gemaakt door Ahmed Aboutaleb samen met de kinderen uit de Bloemhof. Het tweede beeld genaamd Kipanaut is onder handen genomen door Kinderparadijs Meidoorn. Het laatste beeld is een ontwerp van een student zorg Julia Tomecka die is uitgekozen uit 88 inzendingen.

De favorieten van MS Fotografie

Na een lange dag kriskras door de stad gelopen te hebben waren de onderstaande beelden onze favorieten:

  • We Are All Golden van Melissa Moria bij de Erasmusbrug
  • Stad met een Hart van Marcel Labrie bij Hotel New York
  • Apollo van Lauressa Broos bij het Depot
  • Turkoois by Proxy van Barbara Helmer bij de Markthal
  • Pax van Luxje bij de Markthal
  • Rotterdam van Kiatisak Sukantha Kruisplein

De beelden gaan op 13 oktober 2022 onder de hamer via een veilinghuis. Met de opbrengst wil Heart Work Heroes jongeren stimuleren om in de zorg te gaan werken. Ook zijn de beelden voor de mensen met een wat kleiner beurs verkrijgbaar in twee kleine formaten in de Koopgoot in Rotterdam.

Interesse in één van de mooie foto’s Heart Work Heroes in Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

4 reacties op “Heart Work Heroes in Rotterdam eert zorghelden met grote openluchtexpo”
  1. Kleine correctie ivm het klaarmaken van de beelden en het herstellen van de schade door de rellen is de veiling verplaatst naar 13 oktober. Voor meer informatie houd HeartWorkHeroes.com in de gaten!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *