De Haven van Rotterdam vanuit unieke plekken

De Haven van Rotterdam vanuit unieke plekken

De Haven van Rotterdam staat bekend als de grootste haven van Europa. Wij bij MS Fotografie zijn er dan ook regelmatig te vinden, want nergens anders kun je zo’n schitterende mix van industrie, natuur en geweldige vergezichten vastleggen. Het uitzicht over het water geeft de mogelijkheid om van kilometers ver nog steeds mooie foto’s te maken van de skyline met op de voorgrond de rauwe haven.

Ook zijn er diverse verborgen plekken te vinden zoals het Quarantaine-terrein met een leuk strand. Het is bij het grote publiek niet bekend dat er op diverse plekken in deze wereldstad verborgen strandje zijn. Sinds een tijdje kan je met de Watertaxi Rotterdam naar het strandje achter het voormalige arbeidersdorp Heijplaat om daar een dagje te vertoeven.

Op weg naar het strandje kan je direct genieten van het uitzicht op de grote offshore schepen in de Waalhaven en Heijsehaven. Er worden met grote regelmaat enorme hijsklussen gedaan door de welbekende Bonn & Mees met hun Matador bokken. Ook vanuit de pieren aan de Heijplaatweg, Kesterenstraat en de Sluisjesdijk heb je een schitterend uitzicht op de haven en alle schepen die dag en nacht voorbij komen.

De skyline van Rotterdam

We schreven vorige maand al het artikel “De Rotterdamse Skyline vanuit de 10 mooiste plekken“. Alleen wat ons betreft kan daar nu nog een plek aan toegevoegd worden en wel de Ackerdijkse Plassen. Je kunt hier even ontsnappen aan de drukte van Rotterdam en al wandelend tot rust komen in het pittoreske Midden-Delfland.

Je komt tijdens de wandelroute rond deze plassen langs boerderijtjes en molens. Ook zijn er talloze vogels te spotten vanuit de vogelspotters plekken of één van de uitkijktorens. Een bijkomend voordeel is dat je een schitterend uitzicht heb op de natuur met op de achtergrond de skyline. Omdat het gebied nogal vlak is kijk je zelfs tot aan de Wilhelminapier.

Interesse in een unieke Haven van Rotterdam foto van professioneel fotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *