Dwaalspoor – Dordtse December Dagen

Dwaalspoor – Dordtse December Dagen

De Dwaalspoor lichtjesroute is het hoogtepunt van de Dordtse December Dagen in Dordrecht. Iedereen die ‘s avonds de binnenstad bezoekt, komt in een sprookjesachtige setting terecht. Een route met lichtkunst neemt je mee langs een tal van bijzondere locaties. Uiteraard waren wij van MS Fotografie er dit jaar bij, want dit schitterende concept past perfect bij ons als nachtfotografiebedrijf.

Op 12 plekken zijn adembenemende animaties en lichtprojecties te zien. De lichtprojecties zorgen voor een magische tijdreis van het Hof tot aan de Grote Kerk. Je waant jezelf tijdens Dwaalspoor een reis door de tijd. Op de locaties zijn er prachtige lichtprojecties die verhalen vertellen uit de Canon van Dordrecht. Onder andere het verlichte standbeeld van gebroeders de Witte bij de Visbrug. In het hofje van de Hofstraat diverse mooie lichtprojecties op de muur geprojecteerd.

De frikandel

Op één van de andere locaties van Dwaalspoor kwam het verhaal van de frikandel aan bod. De snack waar er jaarlijks zo’n 600 miljoen van worden gegeten. Echter wat maar weinig mensen weten is dat de frikandel oorspronkelijk komt uit Dordrecht. Slager Gerrit de Vries vond in 1954 de grove frikadel uit. De Duitse vrouw van een café-eigenaar op de Tolbrug bracht De Vries uiteindelijk op de naam frikadel.

Lichtprojectie op de Grote Kerk

Ook een hoogtepunt van de Dwaalspoor route is een lichtprojectie die de opbouw van de Grote Kerk laat zien. Volgens de legende zou de Grote Kerk zijn gebouwd in opdracht van de heilige Sura. De toren had 108 meter hoog moeten worden, maar door verzakking vanwege de drassige ondergrond, is dit plan nooit uitgevoerd. Een drietal laserstralen boven de toren laten zien hoe hoog de toren eerst had moeten zijn.

Interesse in een foto van Dwaalspoor van Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *