Designbeurs Object Rotterdam in HAKA-gebouw

Designbeurs Object Rotterdam in Rotterdams HAKA-gebouw

Designbeurs Object Rotterdam is een jaarlijks designevenement dat plaatsvindt in het historische HAKA-gebouw in Rotterdam. De beurs toont hedendaagse designobjecten die zijn gemaakt door zowel gevestigde als opkomende ontwerpers van over de hele wereld. Het HAKA-gebouw zelf is gebouwd in de jaren dertig van de vorige eeuw. Het was een belangrijk voorbeeld van de Nederlandse industriële architectuur en vormt een uniek en inspirerend decor voor het evenement.

De beurs biedt een samengestelde selectie van designobjecten, variërend van meubels en verlichting tot sieraden en textiel. De focus ligt op innovatief en experimenteel ontwerp, met de nadruk op duurzaamheid en ethische productie. Veel van de stukken zijn uniek of in beperkte oplage, waardoor de beurs een geweldige kans is voor verzamelaars en designliefhebbers om nieuwe en unieke werken te ontdekken.

Op de website van OBJECT Rotterdam schrijft de organisatie dat het de plaats is waar de grens tussen design, ambachten, mode, architectuur en kunst duidelijk wordt. Het is een echte must-see voor verzamelaars, professionals en andere design-minded mensen. Of mensen die net als ons design en talenten een warm hart toedragen.

Deelnemers OBJECT Rotterdam 

Op de begane grond van de designbeurs liepen we als eerste tegen de schitterende stand aan van House of Thol. Al wat jaren komen wij de eigenaresse tegen op deze beurs. Elk jaar verbaast ze ons weer met iets compleet nieuws, dit jaar met de Patella Crescenda. Een kiemset dat het eenvoudig maakt om het hele jaar door gezonde microgroenten in je eigen huis kan te kweken.

Er vrijwel naast hingen de schitterend gekleurde Bulla wandlampen van Thier van Daalen. Ook leuk om te zien waren de minimalistische kapstokknoppen genaamd Bubble van Annebet Philips en haar Lucky Seat stoelen. Een verdieping hoger in het HAKA-gebouw lopen we rechts het Kokke House gedeelte in. Ook dit jaar is het weer erg mooi verlicht en aangekleed met hun stoelen, tafels en lampen. Om de hoek vinden we een oude bekende van ons Aptum met hun altijd mooie led-verlichting.

Brandweerslangen producten van Eversom

Een paar trappen en een verdieping verder staan we weer voor enorme stand van Ilse Evers drijvende kracht achter Eversom. De producten van Eversom zijn gemaakt van brandweerslangen. In de werkplaats in Rotterdam krijgen de slangen een tweede leven als tas, riem, armband of een kleed. We zijn net als vorige jaar verbaasd over de creativiteit en duurzaamheid van het product, maar ook de altijd positieve eigenaresse.

Ook Floris Hovers met zijn schitterende herkenbare cityscapes van hout zijn een vermelding waard. Een stukje verderop hangt Blinds II van Debby van Adrichem. Ze beschrijft het werk als een samenspel van licht en schaduw en gebruikt daarvoor oude lamellen. Om af te sluiten willen we ook nog de volgende mensen benoemen; Tomas Schats met zijn Erasmusbrug schommel. Georgie Frankel met haar microscopische kunst van alledaagse dingen. Joris Kuipers met zijn weelderig tierende wandsculptuur BERM. Studio JibyJi met zijn kwastenkunst. De schitterende metalen tafel Ora van Studio Kloumi. Als laatste Studio Mirte met haar textielkunst.

We hebben weer genoten van alle talenten binnen de disciplines design, verlichting, meubel en grafisch. Ook begrijpen we wederom waarom er gezegd wordt dat OBJECT Rotterdam bekend staat als springplank voor jong talent. Het is de plek om een nieuwe lichting designers te ontdekken.

Interesse in één van de schitterende foto’s OBJECT Rotterdam in het HAKA-gebouw in Rotterdam van evenementenfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze shop bij Werk aan de Muur of Sfeer aan de Muur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *