De Grote Schijn | Magie in het Kralingse Bos Rotterdam

De Grote Schijn | Magie in het Kralingse Bos Rotterdam

De Grote Schijn in het Kralingse Bos in Rotterdam is een magische belevenis waarbij door middel van licht, geluid en geuren alle ogen, oren en neuzen op avontuur gaan. Alsof het bos bevangen is door echte toverkracht wacht achter elke struik een nieuwe verrassing. De bomen lijken tot leven te komen, paddenstoelen zijn weggeplukt uit een sprookje en krijgen een lichtgevende gloed. De natuur speelt de hoofdrol in dit bijzondere spektakel met het bos als natuurlijk decor.

Het is de tekst wat op de website van De Grote Schijn staat wat ons bij MS Fotografie natuurlijk wederom trekt naar dit evenement. Op de eerste editie van bijna twee jaar terug zijn we gegrepen door het Grote Schijn-virus. We waren verrast, gegrepen en betoverd door alle magische lichteffecten.

Om 18.30 uur stonden we dan ook weer in het Kralingse Bos in Rotterdam waar De Grote Schijn werd gegeven. Even na 19.00 uur stappen we richting de ingang waar het welkomstwoord door organisatie en Wethouder Vincent Karremans wordt gegeven. Gevolgd door een wonderlijke voordracht van voormalig stadsdichter Derek Otte uit Rotterdam. De wethouder opende daarna in stijl door met een grote heggenschaar het lint door te knippen.

Magische verlichting en fluisterende bomen

We lopen daarna een aantal stappen het bos in en worden weer bevangen door een paars/groene gloed in het bos. Op de achtergrond horen we fluisterende bomen, betoverende klanken en zien we verder schitterende lichtprojecties.

In het midden van de route van De Grote Schijn komen we bij een mystische plek wat om de paar seconde van kleur verschiet. Het trekt veel mensen die graag op de foto willen. Iets verder in het bos zijn lichtgevende bollen en lichtslangen die eruit ziet als lava met stoom.

Uiteindelijk aan het einde werden we getrakteerd op dansende lichtbollen in het bos. Als slotstuk zijn er twee bewegende lichtbundels en soort van mystieke lichtpiramides bij de uitgang van de 2km lange route. We komen even bij van het slenteren en de regen in de grote Zweedse tipitent. Onder het genot van een warm drankje bij een vuurschaal kijken we terug wat we allemaal hebben gezien.

We komen tot de conclusie dat we wederom flink hebben genoten. Indien je ook zo verrast wilt worden, dan staat van 14 tot en met 31 oktober (herfstvakantie) het Kralingse Bos nog in teken van De Grote Schijn.


Interesse in een foto van De Grote Schijn van Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *