De Grote Schijn 2023 – Magie in het Kralingse Bos

De Grote Schijn 2023 – Magie in het Kralingse Bos

De Grote Schijn keert na het succes van drie uitverkochte edities weer terug naar het betoverende Kralingse Bos in Rotterdam. Gisteren werd de poort officieel geopend, met niemand minder dan de Rotterdamse Soul Queen, Shirma Rouse. Ze vroeg regisseur Christophe van Hostauijen het hemd van het lijf tijdens de pers première. Ze had de eer om het lint door te knippen met de welbekende gouden heggenschaar.

Het Kralingse Bos vormt opnieuw het meeslepende decor voor een bijzondere herfstwandeling, waar fluisterende bomen, fascinerende lichtprojecties en betoverende klanken zorgen voor een magisch schouwspel. Het bos komt helemaal tot leven! Laat je tijdens een geheel nieuwe, twee kilometer lange tocht door het donker onderdompelen in een wereld waar natuur, muziek en technologie op wonderlijke wijze samenkomen. Achter elke boom wacht een verrassing, variërend van kleurrijke explosies op het gebladerte tot een ballet van waterstralen en oplichtende grasstengels.

De regisseur, Christophe Van Hostauijen, benadrukt: “Elk jaar bieden we bezoekers een compleet nieuwe ervaring, een meeslepende wandeling vol intense momenten. We streven ernaar om een filmische beleving te creëren en hebben dit jaar dan ook extra aandacht besteed aan de soundscape. Alle technologie is subtiel verborgen, zodat bezoekers volop kunnen genieten. Als onze wandeling mensen kan laten fantaseren, dan is onze missie geslaagd.”

Paars en rood verlicht bos en lasershow

Wij bij MS Fotografie zijn al sinds de eerste editie gegrepen door het De Grote Schijn-virus. We zijn telkens verrast, gegrepen en betoverd door alle magische lichteffecten. Iets na 19.30 uur door we door de welbekende groene poort. Na een aantal stappen in het bos worden we bevangen door een rood/paarse gloed. Ook is er een opvallend veel mythisch geluid in het bos. Op de achtergrond horen we fluisterende en betoverende klanken. Ook zien we verder schitterende lichtprojecties die de bomen en een pad verlicht.

In het midden van de route van De Grote Schijn komen we bij een open veld waar een laserlicht het veld verlicht. Er zijn diverse vlinders te zien die geprojecteerd worden op de boomtoppen.

Uiteindelijk aan het einde zijn we getrakteerd op tientallen waterlichten. De lichten laten door middel van een stroboscopisch effect een soort van DNA-streng zien. Als slotstuk zien we nog een gedicht. Via deze weg krijgt de bezoeker nog iets mee over de 2 km lange route.

Waterlichten

Daarna komen we even bij van het slenteren in de grote Zweedse tipi tent en de Churros eettent. Onder het genot van een warm drankje bij een vuurschaal kijken we terug op schitterende licht- en geluidshow.

Ook dit jaar hebben we genoten en we vonden het net iets mooier dan vorige de editie. Indien je ook zo verrast wilt worden? dan staat van 12 tot en met 29 oktober het Kralingse Bos nog in teken van De Grote Schijn 2023.

Interesse in een foto van De Grote Schijn 2023 van Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *