MS Fotografie op de Dag van de Architectuur 2017

Dag van de Architectuur 2017

Eén week na een schitterende editie van de Rotterdamse Dakendagen is het alweer tijd voor de Dag van de Architectuur 2017. De organisatie bied volgens haar eigen zeggen een weekend lang architectuur aan langs het water in Rotterdam. Ze doen dit door het ontsluiten van twee voormalige havengebieden het Maritiem District en de Wilhelminapier.

Onder leiding van onder andere De Rotterdam Tours worden er gebouwrondleidingen in De Rotterdam georganiseerd en gebiedswandelingen waarmee mensen nieuwe verhalen krijgen vertelt over bekende gebouwen.

Ook het welbekende pakhuis Las Palmas welke gebouwd is door Van den Broek en Bakema (tevens ook Van Nelle FabriekDe Kuip, enz) is open voor een leuke wandeltour onder leiding van een ervaren gids.

Het uitzicht op Hotel New York en Cruise Port Rotterdam wat je aan het einde van de tour krijgt vanaf het dak van de Las Palmas is werkelijk schitterend.

De Rotterdam

We gaan na de rondleiding in Las Palmas mee met een tour van De Rotterdam Tours in De Rotterdam en komen zo bijvoorbeeld te weten dat ze tijdens de bouw deze enorme kolos nog iets rechtgezet hebben. Ook dat Rem Koolhaas (de ontwerper van het gebouw) graag verbindingen tussen de drie grote torens in zijn verticale stad had gezien, maar helaas niet mocht.

Het is werkelijk een schitterende tour die we met harte aan iedereen kunnen aanraden. Al is het dan alleen al voor het mooie uitzicht dat je tijdens de tour krijgt vanaf de 31ste. Je kunt onder andere de Erasmusbrug of De Kuip zien, maar zelfs ook de zeilboten op de Kralingse Plas.

Interesse in een unieke foto van de Dag van de Architectuur 2017 in Rotterdam van architectuur fotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *