Art Rotterdam Week 2020 | Rotterdam

Art Rotterdam Week 2020 | Rotterdam

Afgelopen weekend werd Art Rotterdam voor de 21ste keer als onderdeel van de Art Rotterdam Week 2020 georganiseerd in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. De 20ste jubileumeditie editie trok vorige jaar nog 28.500 kunstliefhebbers en professionals uit binnen- en buitenland. Ook onderging de beurs een ware metamorfose.

Net als vorige jaar waren er dit jaar wederom grote wijzigingen. Het CitizenM Projections gedeelte voor film en videokunst had een complete metamorfose ondergaan. Er waren nieuwe opties voor deelnemers, een geheel nieuwe selectiecommissie en er is een nieuw toekomstbestendig design van het gedeelte ontworpen door Tom Postma Design.

Het nieuwe gedeelte van Art Rotterdam Week viel in vergelijking met vorige jaar dan ook enorm in de smaak. Het is rauw, gedurfd en hier en daar met een tikkeltje humor. Er waren dit jaar ook veel vernieuwende kunststukken aanwezig en ook gaf de organisatie zichtbaar de ruimte aan jonge kunstenaars. In het bijzonder de rauwe garen- en touwkunst genaamd King of Atlantis van Joana Schneider bij Rademakers Gallery. Of de geweldige abstracte lijnenkunst van Daniel Mullen.

OBJECT Rotterdam

Een ander onderdeel van de Art Rotterdam Week 2020 is OBJECT Rotterdam werd wederom in het HAKA-gebouw gegeven. Het is overigens de laatste keer in het HAKA-gebouw, want dit monumentale gebouw wordt getransformeerd naar een kantoorverzamelgebouw. Over het evenement OBJECT Rotterdam schrijft de organisatie op haar website, dat het de plaats is waar de grens tussen design, ambachten, mode, architectuur en kunst duidelijk wordt. Het is een must-see voor verzamelaars, professionals en andere design-minded mensen.

Alle zeven verdiepingen van het pand zijn ditmaal gevuld met bekende ontwerpers, leveranciers en jong aanstormend talent. Voor ons is wederom deze laatste groep de reden om weer te komen op OBJECT Rotterdam, want daar zitten meestal de meest unieke en vernieuwende dingen tussen. De houten containerkast Mammut van Stephan Siepermann. De muurkunst What The Food van Illustrator Suzan Hijink uit Utrecht. Het Rotterdam wandkleed van 75B en als laatste de welbekende led-verlichting van Aptum vallen ons op.

Interesse in een schitterende art foto van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *