Fotoreis van MS Fotografie naar Lissabon

Fotoreis MS Fotografie naar Lissabon

Lissabon is de bruisende hoofdstad en ook de grootste stad van Portugal. De stad ligt op iets meer dan 2,5 uur vliegen van onze hoofdstad. In de afgelopen jaren zijn wij bij MS Fotografie inmiddels driemaal naar Lissabon geweest, dit zegt ook wel direct iets over deze schitterende stad.

Je komt namelijk tijdens deze stedentrip oren en ogen te kort om in een paar dagen echt alles van deze mooie stad te zien. Wij verdeelde daarom de leukste dingen over meerdere reizen om zo echt te kunnen genieten van alles wat deze stad te bieden heeft.

Eén van die mooie dingen die Lissabon te bieden heeft is het klooster van São Vicente de Fora. São Vicente de Fora is een kerk en klooster uit de 17de eeuw, waar we als eerste een bezoekje aan brachten. Het is zowel binnen als bovenop het klooster, met het geweldige uitzicht over de gehele stad, enorm genieten.

Een tip direct om zoveel mogelijk van de stad Lissabon te zien en zo min mogelijk tijd te verliezen is door gebruik te maken van het openbaar vervoer. Voor de deur van het klooster stopt tram 28e die je werkelijk waar overal heen brengt waar je wilt.

Eigenlijk begint deze keuze al als je op het vliegveld aankomt in Lissabon, koop aldaar dan ook als eerste een OV-chipkaart en neem i.p.v. een taxi de metro naar het centrum. Er is namelijk nergens ter wereld zoveel manieren van openbaar vervoer in de stad als in Lissabon. In de stad kun je als toerist kiezen uit de metro, bus, tram, veerboot, historische tram, lift, kabeltrein, tuktuk en uiteindelijk de taxi.

Santa Maria de Belém

Santa Maria de Belém is een voorstad van Lissabon. In dit gedeelte zijn twee belangrijke monumenten van de stad Mosteiro dos Jerónimos en de Torre de Belém te vinden. We ging al vroeg op weg naar het Mosteiro dos Jerónimos, want als je tegen de middag aankomt dan is de wachtrij uitgegroeid naar een aantal uur.

In het hiëronymietenklooster kun je als je wilt een halve dag vertoeven en dit is het meer dan waard. De lange gangen de mooie graven die er zijn is een lust voor het oog. Een stukje verder op ligt het Torre de Belém een verdedigingstoren aan de oever van de Taag. De vele wachtertorens en koepels met schitterend uitzicht op de stadsbrug Ponte 25 de Abril is meer dan de moeite waard. Naast Torre de Belém ligt Café do Forte waar je overigens voor heel weinig, heel erg lekker kan eten.

Een ander monument in Belém is Padrão dos Descobrimentos. Het is een monument ter ere van de Portugese ontdekkingsreizigers die de wereld hebben verkend. Het bouwwerk is zo’n 52 meter hoog en heeft de vorm van een schip met zeilen. Het is een enorm aanrader om hier de lift naar boven te nemen en te genieten van uitzicht of het zicht op een ander monument Rosa-dos-Ventos.

Bezienswaardigheden

Andere bezienswaardigheden zijn onder andere Praça do Comércio een groot plein in het centrum van Lissabon, vlak bij de Taag. Ook een historisch stenen gebouw in de vorm van een triomfboog genaamd Arco da Rua Augusta is hier te vinden. We vergeten ook Castelo de São Jorge niet met een geweldig panoramisch uitzicht over de stad.

De laatste tip is Basílica da Estrela, deze wordt heel vaak door iedereen overgeslagen. Het is namelijk een aardig stukje lopen is vanuit het historische centrum. Echter hebben wij zelden zo’n mooie basiliek gezien. Ons advies is dus; zet deze bezienswaardigheid zeker op je must-see lijst als je een stedentrip naar Lissabon maakt.

Interesse in één van de unieke stadsfoto’s van Lissabon van reisfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *