Sneeuw in Rotterdam | De mooiste winterfoto’s

Sneeuw in Rotterdam | De mooiste winterfoto’s

De sneeuwliefhebbers konden eindelijk dit jaar hun hart ophalen, want er lag weer eens een flink pak sneeuw. Ook was het dagenlang koud genoeg geweest dat de schaatsen uit het vet gehaald konden worden. Het was zelfs zo koud geweest dat er op de Kralingse Plas geschaatst kon worden. De laatste keer dat wij dit kunnen herinneren gaat terug naar 2008.

In de ochtend gingen wij al heel vroeg van huis, want wij wilde graag dit volksfestijn (waarin het inmiddels was ontaard) zelf ook meemaken en vastleggen. Als eerste reden wij richting de schitterende Vijverweg in Rotterdam Kralingen. Deze oude straatnaam verwijst nog naar de vijvers in Park Honingen waar vroeger Slot Honingen stond. Je kunt er nu genieten van een idyllisch uitzicht op de vijver en op de achtergrond de Sint Lambertus kerk.

We reden na een uurtje door de sneeuw richting de Kralingse Plas. De auto konden we heel makkelijk kwijt en na een paar minuten stonden we op het heldere ijs van de Kralingse Plas. Het idee was om naar het midden van de plas te gaan met een schitterend uitzicht op de skyline. Op het ijs stonden inmiddels een paar duizend mensen te genieten van het heerlijke weer en het schitterende ijs.

Euromastpark

In de middag stond ook nog het Euromastpark op de planning. In vergelijking met de Kralingse Plas was het hier juist heel erg rustig. Op het water voor het Heerenhuys waarin Dudok tegenwoordig is gevestigd werd er ijshockey gespeeld. Na een paar uur genoten te hebben van het ijs en het schitterende park in de sneeuw gingen moe maar voldaan richting huis met een fantastische set aan unieke sneeuwfoto’s.

Interesse in een schitterende sneeuwfoto van Rotterdam van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *