Rotterdam Centrum in de nachtelijke uren

Rotterdam Centrum in de nachtelijke uren

Rotterdam Centrum in de nachtelijke uren vastleggen dat doen wij bij MS Fotografie zoals jullie weten al jaren. Het is alweer een aantal maanden terug dat we een Rotterdam by Night-blog schreven omdat het tijdelijk niet mogelijk was. Afgelopen week kregen wij een uitnodiging van de organisatie van de Dakendagen Rotterdam en Delftse Poort om een locatie die we al jaren in onze top3 staat van onze wishlist af te strepen.

Het Centraal Station van bovenaf heeft iets weg van een futuristische ruimteschip vanuit een aflevering van Startrek. Het is niet verwonderlijk dat wij daarom deze locatie al wat jaren in onze top3 hebben staan. Als de lichten langzaamaan uitgaan in het centrum van Rotterdam ontstaat er een betoverende uitzicht op het dak van het centraal station, groothandelsgebouw en de omgeving.

In de weken dat alle caronamaatregelen in Nederland van kracht waren en wij niet naar de locaties konden hebben we wel door gefotografeerd in de nacht. Er waren diverse unieke projecten zoals een regenboog met alle lege kamers van het nhow Hotel in Rotterdam. Ook het levensgrote doek van de Rijksoverheid op de Willemswerf. Ook konden we eindelijk eens een foto maken van het metrostation Wilhelminaplein omdat dit normaal gesproken vrijwel onmogelijk is.

De Kralingseplas in Rotterdam Kralingen

De Kralingse Plas in de wijk Kralingen is één van de grootste plassen in de regio Rotterdam dat gebruikt wordt voor diverse recreatie. De Kralingse Plas is ontstaan door de winning van veengrond. Ooit maakte het deel uit van een reeks van 15 veenplassen vanaf de Rotte tot aan Nieuwerkerk aan den IJssel.

Tussen 1865 en 1876 werden deze plassen drooggelegd. De voormalige Noordplas werd als enige gespaard omdat deze het diepste was en fabrieken/woonhuizen pal langs de plas stonden. Het was hierdoor te duur om deze plas droog te leggen. Vanaf de jaren ’90 heet de voormalige Noordplas de Kralingse Plas.

Wij van MS Fotografie zijn met grote regelmaat bij de Kralingse Plas te vinden. Toen wij hoorde dat het Kralingse Bos weer toegankelijk zou worden na alle caronamaatregelen, was het voor ons weer tijd om te gaan voor de geweldige zonsondergangen. De eerste zeilschepen verschenen ook weer op de plas wat natuurlijk een geweldig contrast geeft met de skyline van Rotterdam centrum op de achtergrond.

Interesse in een unieke Rotterdam Centrum foto van professioneel fotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *