Rotterdam by Night | Editie December 2019

Rotterdam by Night | Editie December 2019

Rotterdam by Night bestaat deze maand alweer vijf jaar. Op 6 december 2014 ontstond bij MS Fotografie het idee om twee concepten Rotterdam by Day en Night op te richten. Inmiddels zijn deze projecten in vijf jaar uitgegroeid tot een begrip in Rotterdam en ver daarbuiten met vele duizenden volgers.

Vanwege deze nieuwe editie van Rotterdam by Night zijn we weer een paar keer op pad geweest om de stad vast te leggen op een unieke wijze. In de Oudehaven maakte we een aantal foto’s van het Witte Huis waarop een tijdje terug het Westermeijer-logo is verwijderd en nu Calex-logo als neonverlichting op het dak prijkt.

We maakte diverse foto’s van de Erasmusbrug uit verschillende hoeken en werden we verrast op een geweldig natuurverschijnsel. Een enorme halve maan hing bij het ingaan van de nacht exact boven De Hef. Ook hebben we een mooie locatie opgezocht vanwaar we Raderstoomboot De Majesteit konden vastleggen van boven.

De binnenstad van Rotterdam in kerstsfeer

Eindelijk is de kerstboom voor het stadhuis op de Coolsingel weer terug op zijn oude vertrouwde plek. De werkzaamheden aan dit gedeelte van Coolsingel waren zo ver gevorderd dat het daarmee weer mogelijk was. De boom van Coolblue op het Stationsplein bij Centraal Station in Rotterdam hebben we uiteraard weer vastgelegd.

Ook konden we het niet laten om langs de Markthal Rotterdam te gaan, want daar hangt in het grote glazen raam een groen verlichte kerstboom. Het zou leuk zijn als ze hier één keer in het jaar een schitterende Kerstmarkt georganiseerd zou worden. We hebben dit gefotografeerd vanuit een nog niet eerder gebruikte locatie met schitterend uitzicht op Het Potlood en deMarkthal Rotterdam met Station Blaak.

Interesse in een unieke Rotterdam by Night foto van professioneel stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop. Om onze speciale jubileum Ansichtkaarten set te bestellen klik dan hier.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *