Open Monumentendag 2017 | Rotterdam

Open Monumentendag 2017

De Rotterdamse Open Monumentendag 2017 stond dit jaar in teken van boeren, burgers en buitenlui. Hetgeen betekende dat niet alleen monumenten de deuren openstelde, maar ook andere verrassende locaties zoals Boerderij Leeuwenhof en Diergaarde Blijdorp. Uiteraard waren wij van MS Fotografie er ook dit jaar weer bij om twee dagen lang een uitgebreide fotoblog te maken.

Ook wij hebben geprobeerd om wat unieke monumenten te combineren met de zogenaamde klassiekers welke elk jaar meedoen. We begonnen onze tocht dit jaar bij het door Gerrit Rietveld ontworpen congrescentrum en conferentiecentrum Podium aan de Maas. Vanuit het pand heb je sowieso een schitterend uitzicht over de skyline van Rotterdam. Ook zijn de Rotterdamse Vrijmetselaars gevestigd in het pand.

Een stukje verderop zijn we naar een klassieker het Stoomgemaal Oostplein gegaan (zie ook de fotoblog van 2016) aan de Admiraliteitskade waar je naast het schitterende pand ook in de kelder de oude gewelven kan bewonderen. Vanaf 1899 en de jaren hierna zorgde dit gemaal ervoor dat de stad Rotterdam zijn droge voeten hield door het water af te voeren naar het Boerengat. 

Rotterdam Overschie

Op de tweede dag zijn we naar Rotterdam Overschie gegaan, waar we eerst het Museum Oud Overschie bezochte. Een stukje verderop staat de Grote Kerk Overschie wat een markant kerkgebouw is aan de Schie in Rotterdam, in het hart van het oude dorp Overschie.

De kerk is in 1901 herbouwd, nadat een voorgaand kerkgebouw na blikseminslag afbrandde. De Rotterdamse architect Barend Hooijkaas jr. ontwierp een zeer ruime dorpskerk in neogotische stijl. De kerkzaal heeft fantastische lijnen, hoeken en is verrassend ruim. De toren met zijn karakteristieke spits is een exacte kopie van de 16e eeuwse voorganger.

Interesse in een mooie Open Monumentendag 2017 foto van stadsfotograaf Marc van der Stelt aan uw muur? Kijk dan eens in onze Shop.

Eén reactie op “Open Monumentendag 2017 | Rotterdam”
  1. Pingback: De Rotterdamse Skyline vanuit de 10 mooiste plekken | MS Fotografie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *